Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Unit Bestuur wordt weer Sectie Kunstrijden

Gepubliceerd maandag 15 april 2013

Op zaterdag 13 april werd op het bondsbureau in Utrecht de technische voorjaarsvergadering van het kunstrijden gehouden.
Direct na de opening van de vergadering  was het woord aan Arie Koops met een presentatie over het kunstrijden binnen de KNSB en de toekomstvisie voor de komende 10 jaar.

Zijn verhaal werd goed ontvangen door de meestal wat sceptische achterban van het kunstrijden. Zelfs de beslissing over het terugkeren naar de status van sectie in plaats van die van unit kunstrijden, werd positief beïnvloed en kreeg de steun van de kunstrijverenigingen. Het Algemeen Bestuur van de KNSB moet er nog definitief een klap op geven.

Op de vergadering werd verder gepraat over een nieuwe categorie-indeling die naadloos aansluit op de categorie-indeling van de ISU, over het verhelderen van de elementen in onder andere de bokalenwedstrijden en over het wijzigen van de wedstrijdkalender in meerdere opzichten. Over de exacte invulling was nog flink wat discussie, maar de principes waren voor iedereen akkoord. De laatste puntjes worden de komende maand door een aantal kleine commissies uitgewerkt.

Harm-Jan Visser, budgetbewaker, werd opnieuw voor een periode van 3 jaar benoemd en kreeg tevens de portefeuille wedstrijd- en testorganisatie toegewezen. Frits Suèr nam afscheid als bestuurslid met de portefeuille breedtesport. Gerard Faber, voorzitter van de unit, sprak het afzwaaiende bestuurslid lovende woorden toe en roemde Suèr voor zijn inzet in het bestuur en ook voor de Challenge Cup. Brigitte Spies zal de portefeuille van Suèr in het UBK overnemen.

Het middagdeel van de vergadering stond in het teken van een bestuursseminar, waarin het implementatieplan kunstrijden met de verenigingen werd besproken. Centraal stond de vraag: ‘hoe gaan we dit met zijn allen doen’. Aan de hand van een presentatie van Karen Venhuizen en een aantal stellingen en vragen kwam er een goed gesprek op gang waarin knelpunten werden benoemd maar ook de kansen die er liggen en de consequenties voor verenigingen die niet gaan aansluiten. De middag werd in het KNSB-café afgesloten met een borrel waarin vanuit het enthousiasme van de verenigingen een aantal initiatieven tot stand kwam.

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?