Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Tweede zege Evert Hoolwerf, derde voor Irene Schouten in Trachitol Trophy

Gepubliceerd zondag 25 november 2018
Op ijsbaan De Westfries in Hoorn heeft marathonschaatser Evert Hoolwerf de derde wedstrijd  om de Trachitol Trophy gewonnen. Bij de vrouwen bleef Irene Schouten ongeslagen in deze vierdaagse wedstrijd op kunstijs: zij schreef ook de derde etappe op haar naam. Morgen is de finale in Groningen.
Bij de mannen wordt het op ijsbaan Kardinge een spannend gevecht om de eindzege, waarin klassementsleider Evert Hoolwerf de beste papieren heeft. Op de eerste dag in Breda was de krachtpatser van team Royal A-ware de snelste, gisteren in Utrecht moest hij genoegen nemen met een derde plek, maar vanavond in Hoorn was het opnieuw prijs.
In de wedstrijd over 125 ronden werd hard gekoerst, maar geen enkele vluchtpoging had succes. In de finale kwam Gary Hekman, gisteren nog dagwinnaar, ten val. De blauwe brigade van coach Jillert Anema maakte het karwei eendrachtig af: Hoolwerf spurtte naar de winst. Zijn ploeggenoten Arjan Stroetinga, Bob de Vries en Simon Schouten finishten als nummers twee, vier en vijf. De enige die zich hiertussen kon wringen, was Crispijn Ariëns die derde werd.
Die rijder van Team Okay Fashion is morgen in Groningen ook de belangrijkste concurrent voor Hoolwerf in de strijd om het oranje-paarse leiderspak, al ligt diens teamgenoot Stroetinga ook nog op de loer. Het tablettenpak, voor de leider in het puntenklassement, blijft om de schouders van Bart de Vries, die wederom sterk was in de tussensprints. De kans is groot dat hij dit klassement morgen definitief op zijn naam schrijft.
Vrouwen
Bij de vrouwen is Irene Schouten oppermachtig in deze Trachitol Trophy. Ze was al de rapste in Breda en Utrecht. In Hoorn kwam ze, na 80 ronden, opnieuw als eerste over de finish. “Ik ben vooral heel blij dat ik hem op mijn thuisbaan ook heb gewonnen.”
Na een onstuimige koers, die vanwege een valpartij even werd stilgelegd, draaide het ondanks een paar vluchtpogingen toch weer uit op een massasprint. En daarin is de kopvrouw van Royal A-ware momenteel niet te verslaan. De tweede plek was voor haar ploeggenote Marijke Groenewoud en Imke Vormeer finishte als derde.
Schouten verstevigde niet alleen haar koppositie in het klassement, ze mocht bovendien de Sjoerd Huisman Bokaal in ontvangst nemen, net als Hoolwerf bij de mannen Die prijs reikt Hoorn jaarlijks uit, als eerbetoon aan de in 2013 overleden marathonschaatser Huisman, kind van ijsbaan De Westfries.
Het oranje-paarse Trachitol leiderspak kan Schouten in Groningen nog slechts kwijtraken indien een concurrente vele ronden voorsprong pakt. Die kans lijkt klein, al krijgen de vrouwen in de finale wel 100 ronden voor de kiezen. Ook het tablettenpak, voor de beste (tussen)sprintster van het peloton heeft Schouten vanaf dag 1 stevig om de schouders.
Uitslag
Mannen (125 rondes):
1. Evert Hoolwerf (Royal A-ware)
2. Arjan Stroetinga (Royal A-ware)
3. Crispijn Ariëns (Okay Fashion&Jeans)
Vrouwen (80 rondes):
1. Irene Schouten (Royal A-ware)
2. Marijke Groenewoud (Royal A-ware)
3. Imke Vormeer (Palet)
Programma
Vandaag 25 november, Groningen, vierde dag (finale)
14.45 uur: Vrouwen (100 rondes)
16.15 uur: Mannen (150 rondes)
17.45 uur: Beloften (120 rondes)
19.00 uur: Trachitol Trials

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?