Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Trainers ontvangen Topcoach 5 certificaat

Gepubliceerd zondag 22 januari 2017

HEERENVEEN – Desly Hill (Team Victorie) en Martin ten Hove (Team Plantina) hebben op dag twee van het KPN NK Allround & Sprint in het Thialf-stadion in Heerenveen het certificaat Topcoach 5 ontvangen uit handen van technisch directeur van de KNSB Arie Koops en coördinator Topcoach 5 Martin Breedijk. Ook Sicco Janmaat (Team LottoNL-Jumbo) heeft het certificaat gehaald. Hij ontbrak echter in Thialf, omdat hij momenteel met de schaatsploeg op trainingskamp is in Collalbo.  

Topcoach 5 is het hoogste diploma wat gehaald kan worden door coaches binnen de schaatsbond. Het is een nationale cursus voor coaches uit alle sporten. ”Je gaat je echt focussen op de persoon van de coach. Wie ben je nou als coach? Wat is je visie?”, zegt Martin Breedijk. ”Als je Topcoach 5 vergelijkt met de opleiding schaatstrainer/coach 4 gaat het veel meer over coaching, persoonlijke benadering, de mentale kant, doelen stellen met de sporters”, vult Arie Koops aan.

Het is een vereiste bij een topteam om een trainer met het certificaat Topcoach 5 te hebben. Met dit diploma mogen coaches onder andere op het ijs tijdens internationale wedstrijden.

Bij deze cursus wordt veel naar andere sporten gekeken. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gespard met coaches uit andere sporten: ”Schaatsen is een oude sport met traditie, maar dat kan soms ook dingen tegenhouden en daarom is het goed om ook bij andere sporten te kijken”, aldus Breedijk.

”Het was leuk om mezelf verder te ontwikkelen, nieuwe dingen te leren. Het was een interessante wisselwerking om te leren van coaches uit andere sporten”, zegt Ten Hove over de workshops. Desly Hill, afkomstig uit Australië, is de eerste buitenlandse coach die de Topcoach 5 opleiding afgerond heeft. ”Ik ben de KNSB erg dankbaar dat ik deze kans gekregen heb.”

Op de foto: Martin ten Hove en Desly Hill met hun diploma. Foto: Huub Snoep

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?