Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Trachitol Trials van start: wie gaan naar de Weissensee?

Gepubliceerd dinsdag 1 oktober 2019
Vandaag gaan in heel het land de Trachitol Trials van start. Schaatsliefhebbers kunnen hiermee een geheel verzorgde reis naar de Weissensee winnen. Het enige dat ze daarvoor hoeven doen: vanaf nu tot en met 1 december 2019 zo veel mogelijk schaatskilometers maken.

Net als vorig jaar reist Team Trachitol komende winter af naar het Oostenrijkse bergmeer voor de Alternatieve Elfstedentocht van (maximaal) 200 kilometer. Van die groep toerrijders, die op vrijdag 24 januari 2020 aan de start verschijnt, kan iedere schaatsliefhebber gratis deel uitmaken.

Deelname aan de Trachitol Trials gebeurt in duo’s. Hoe meer kilometers zij samen maken, hoe groter de kans om ingeloot te worden voor de reis naar de Weissensee. Alle kilometers die ze afleggen tot en met 1 december 23.59 uur tellen mee. Dat kan op elke kunstijsbaan (en eventueel op natuurijs) in Nederland. De kilometers moeten wel worden geregistreerd in de Sprint app.

Op 2 december worden 6 duoreizen verloot. De prijswinnaars gaan op woensdagochtend 22 januari 2020 per bus naar Oostenrijk en keren zaterdagavond 25 januari terug. Wie zich nog niet heeft aangemeld voor de Trachitol Trials kan dat alsnog doen. Maar hoe langer je wacht, hoe korter de tijd om nog schaatskilometers te maken.

Lees hier meer over het deelnamereglement. Download de gratis Sprint app via Android of iPhone.

De Trachitol Trials zijn opgezet naast de Trachitol Trophy, de meerdaagse wedstrijd voor marathonschaatsers, die vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen. Evert Hoolwerf en Irene Schouten werden de eerste winnaars van het eindklassement. Komende winter beleeft deze vierdaagse zijn tweede editie. De openingswedstijd is op 21 november in Enschede, daarna volgen Utrecht (22 november), Hoorn (23 november) en de finale is op 24 november in Groningen.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?