Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Trachitol sponsort nationale shorttrackselectie t/m Beijing 2022

Gepubliceerd vrijdag 18 oktober 2019
Trachitol, het bekende merk zuigtabletten tegen keelpijn in het oranje-paarse doosje, is de komende drie jaar sponsor van de nationale shorttrackselectie. Vandaag zijn de handtekeningen onder het contract gezet. ‘Snel, sneller, snelst’ is het motto van deze samenwerking, die duurt tot en met de Winterspelen van Beijing 2022. 

Maurits van Tol, general manager van Salveo Pharma, was vandaag in Thialf om de samenwerking met de shorttrackers officieel te bekrachtigen. Zijn bedrijf stapte vorig jaar reeds in als partner van de KNSB, omdat deze oer-Hollandse wintersport uitstekend aansluit bij het merk Trachitol: tegen keelpijn, voor schaatskoorts!

In het afgelopen jaar lag de focus op het marathonschaatsen, waar de eerste editie van de meerdaagse Trachitol Trophy een groot succes bleek, én het jeugdschaatsplan IJSTIJD!.
Vanaf heden omarmt Trachitol dus ook de Nationale Trainingsselectie Shorttrack, die wordt getraind door bondscoach Jeroen Otter. Het bedrijfslogo zal komend seizoen bij 14 van 18 rijders op de schouder prijken.

Razendsnel
“Schaatsen en Trachitol blijken een uitstekende match”, aldus Van Tol, general manager van Salveo Pharma, distributeur van het welbekende merk tegen keelpijn. “Wij vinden dat shorttrack helemaal bij Trachitol past. Onze tabletten werken snel tegen keelpijn, de Nederlandse shorttrackers rijden razendsnel. Een perfecte match, dus. Wij hopen dat onze steun hen helpt om straks in Beijing de snelsten van de wereld te zijn.”

Bij de Winterspelen van Sotsji 2014 won Sjinkie Knegt de eerste olympische shorttrackmedaille voor Nederland. Vier jaar later oogstte de equipe van bondscoach Otter vier medailles, waaronder het eerste goud, van Suzanne Schulting. In Thialf wordt dagelijks keihard gewerkt om dat succes in 2022 te evenaren of overtreffen. De steun van deze sponsor, naast die van hoofdsponsors KPN en Daikin, is hierbij zeer welkom.

“Met Trachitol, een A-merk, hebben we er het afgelopen jaar een mooie partner bij gekregen. Het bedrijf toont zich zeer betrokken bij het schaatsen, zowel voor de top- als breedtesport”, zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. “Dat Trachitol nu een stap extra zet en ook onze shorttrackers ondersteunt is natuurlijk fantastisch.”

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?