Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

TONZON nieuwe sponsor Nederlands shorttrackteam

Gepubliceerd maandag 18 december 2017

De KNSB heeft in TONZON een nieuwe sponsor gevonden voor de nationale shorttrackselectie. Het bedrijf, dat innovatieve en opvouwbare isolatiematerialen produceert, heeft zich voorlopig tot juli 2018 als sponsor aan het team verbonden.

De Nederlandse shorttrackers krijgen steeds meer belangstelling, wat vooral te danken is aan hun goede prestaties tijdens World Cups, EK’s en natuurlijk het KPN WK Shorttrack in Rotterdam. Het logo van TONZON staat voortaan op hun pakken naast dat van hoofdsponsor KPN, dat al sinds 2010 sponsor en supporter van de shorttrackers is.

De KNSB en TONZON hebben ook de intentie om duurzaam samen te werken. Vandaag zijn op het bondsbureau van de KNSB in Utrecht de handtekeningen onder het sponsorcontract gezet. Namens de schaatsbond tekende directeur-bestuurder Piet Geurts de verbintenis, oprichter/eigenaar Ton Willemsen deed dat namens TONZON.

“Wij zijn als KNSB zeer verheugd met deze nieuwe partner”, zegt Piet Geurts. “Wij denken dat sprake is van een juiste match. Met hun topprestaties zorgen onze shorttrackers ervoor dat Nederland steeds meer warmloopt voor deze spectaculaire tak van de schaatssport. Warmte vasthouden, daarin is TONZON gespecialiseerd, dus dat belooft veel moois samen. Dit helpt ons om het Nederlandse shorttrack naar een nog hoger niveau te tillen.”

“Je zou kunnen zeggen dat wij de thermosfles flexibel hebben gemaakt”, zegt Ton Willemsen. “TONZON is uitvinder van het eerste opvouwbare isolatiemateriaal en we produceren nu ook HR-Radiatorfolie en HR-Bandagefolie, waarmee je alle denkbare warmtelekken kunt dichten. Onze innovaties helpen om de opwarming van de aarde te temperen. Niet aarzelen, maar aan de slag! Dat past bij shorttrack, een van de meest flitsende en dynamische sporten die ik ken.”

Ook Mark Versteegen, directeur sponsoring KPN, is blij met een duurzame tweede sponsor voor de shorttrackselectie. Versteegen: “De populariteit van het shorttrack groeit snel. Met een tweede partner krijgt de ploeg van Jeroen Otter nog meer mogelijkheden om te groeien in de volle breedte. Ik heb goede hoop en ga er vanuit dat TONZON echte intenties heeft voor de langere termijn. Want samen sta je sterk en dat verdient deze discipline, waar KPN al voor het achtste seizoen hoofdsponsor van is.”

TONZON, een bedrijf dat is gevestigd in Enschede, is geen onbekende in de sportwereld. Het bedrijf is al vijf jaar sponsor van Johan Reekers (59). Deze topatleet is geboren zonder benen en heeft al aan acht Paralympische Spelen meegedaan. Dit jaar haalde hij nog brons bij het WK Handbiken in Zuid-Afrika. Tonzon was verder onder meer shirtsponsor van voetbalclub FC Twente en ondersteunt ook topdarter Raymond van Barneveld.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?