Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Tips voor een gezondere sportkantine

Gepubliceerd donderdag 26 juli 2018

In de zomerperiode is het bij de meeste schaatsverenigingen wat rustiger. Een uitgelezen moment dus om je eens te bezinnen op het aanbod in je clubhuis. Wil je net als veel andere clubs de stap naar een gezonder aanbod zetten? Het platform Team:Fit, de voormalige Gezonde Sportkantine, zette op basis van de vele praktijkvoorbeelden die daar werden gepubliceerd, onlangs tien belangrijke tips voor een gezondere sportkantine op een rij.

Kleine stapjes

Wil je met succes een gezonder aanbod op de kaart zetten, dan raden veel sportclubs aan niet te veel veranderingen tegelijkertijd door te voeren. Je kunt beter met één nieuw gezond product starten en daar extra veel aandacht aan geven dan tien dingen half doen. In de sportkantine worden veel broodjes verkocht, vaak op een wit bolletje. Maak eens een eerste stap door een broodje gezond aan te bieden op een bruin bolletje. Bied water en suikervrije ranja aan als gezondere keuze. Als je het consequent blijft aanbieden, gaat het vanzelf wel werken.

Vergeet je vrijwilligers niet

Zorg ervoor dat je de vrijwilligers die in de kantine werken meeneemt in de veranderingen. Het is belangrijk dat zij zich allemaal betrokken voelen. Anders worden ze er onverwacht mee geconfronteerd en zijn ze minder gemotiveerd om zich te verdiepen in nieuwe recepten en producten.

Ludieke acties

Een gezonde kantine hoeft niet saai te zijn! Je kan natuurlijk een fruitschaal of groentestengels neerzetten, maar om sporters over te halen massaal voor de gezondere keuze te gaan is ludiek verleiden tot eens wat anders een sleutel tot succes. Daarom plaatste de voetbalclub VV Oudehaske ‘TrapJeSapje’ voor de voetbalkantine. En met resultaat! Jong en oud, uit en thuis trapte er op los en ruim 250 smoothies gingen vlot van de hand.

Alle tien de tips lezen? Ga naar het artikel op de website van Team:Fit.

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?