Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Tien manieren om vrijwilligers te bedanken

Gepubliceerd dinsdag 21 maart 2017

Het schaatsseizoen is bijna afgelopen. Mede dankzij de vele vrijwilligers konden honderdduizenden mensen deze winter het ijs op. Om als schaatsclub je waardering te tonen, hebben we tien manieren op een rij gezet waarop je je vrijwilligers kunt bedanken.

  1. Organiseer een vrijwilligersavond of een barbecue exclusief voor de vrijwilligers, waarbij ook de partners van de vrijwilligers zijn uitgenodigd en bestuursleden het eten bereiden en de vrijwilligers bedienen.
  2. Huldigingen aan het einde van het seizoen. Rijk prijzen uit voor bijvoorbeeld de beste trainer van het seizoen, de beste schaatser of beste scheidsrechter/jurylid.
  3. Stuur een e-mail (of brief) naar alle vrijwilligers waarin je hen bedankt voor hun inzet en het ‘lenen’ van hun kennis en kunde.
  4. Plaats een advertentie in de lokale krant waarin je alle vrijwilligers bedankt. Of spreek in een interview als bestuur je dank uit voor de inzet van de vrijwilligers.
  5. Zorg aan het einde van het seizoen voor een kleine attentie voor alle vrijwilligers. Bijvoorbeeld een tegoedbon van een sponsor van de club.
  6. Creëer een walk of fame in het clubhuis, waar prominenten (bestuurs)leden én vrijwilligers een plek hebben.
  7. Voer de rubriek de ‘vrijwilliger van de maand’ in. Zet elke maand op de clubsite of via sociale media een vrijwilliger in het zonnetje. Aan het einde van het jaar kies je via een stemming de ‘vrijwilliger van het jaar’.
  8. Bied je vrijwilligers ontwikkelingsmogelijkheden. Denk dan bijvoorbeeld aan cursussen of bijscholingen.
  9. Zorg voor meerdere waarderingsmomenten gedurende het seizoen, zoals tijdens kerst een kerstpakket(je) met een bedankbrief van het bestuur of een kaartje op de verjaardag van een vrijwilliger.
  10. Organiseer op sociale media een ‘like en share‘ actie met een foto met al je vrijwilligers erop. Bijvoorbeeld met het bericht: klik op like als je onze vrijwilligers ook wilt bedanken, en deel als je trots op ze bent.

Bronnen: Rotterdam Sportsupport en thuiscomfort.nl

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?