Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Technische staf Nationale Shorttrackploeg uitgebreid met Kip Carpenter

Gepubliceerd donderdag 3 juli 2014

De technische staf van de Nationale Trainingselectie Shorttrack (NTS) is uitgebreid met Kip Carpenter. De geboren Amerikaan gaat bij het team van coach Jeroen Otter aan de slag als assistent-trainer.

Kip Carpenter (35), getrouwd met oud-schaatsster Ingeborg Kemper en woonachtig in Leeuwarden, is in de schaatswereld geen onbekende. Hij was aanvankelijk shorttracker om in 1998 de overstap te maken naar de langebaan. Niet zonder succes, want de Amerikaan groeide op de langebaan uit tot een wereldtopper op de 500 en 1000 meter. Tijdens de Winterspelen in 2002 in Salt Lake City won hij brons op de 500 meter en werd vierde op de kilometer. Hij was daarnaast onder meer zeven keer actief op de WK Sprint en de WK Afstanden.
Na het seizoen 2007-2008 zette Carpenter een punt achter zijn actieve schaatscarrière. De laatste twee jaar was hij één van de coaches van de Amerikaanse Nationale schaatsploeg.

Het aantrekken van Kip Carpenter past in de visie van de KNSB voor wat betreft de multidisciplinaire aanpak. Arie Koops, directeur sport van de schaatsbond: “Het aantrekken van Kip Carpenter past in onze nieuwe manier om vanuit langebaan en shorttrack – of omgekeerd – steeds nauwer te gaan samenwerken. Kip kent shorttrack en langebaan vanuit de praktijk en is daarnaast ook nog eens heel intensief met het materiaal bezig. Mooie kwaliteiten, die van meerwaarde zijn voor het team.”

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?