Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Team NL 2017 gepresenteerd

Gepubliceerd dinsdag 14 februari 2017

Afgelopen zaterdag heeft Special Olympics Team NL zich officieel gepresenteerd aan het publiek. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 25 sporters klaar voor ’s werelds grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking: de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk. 

Special Olympics Team NL 2017 I Foto: Bart Weerdenburg

In het hoofdgebouw van hoofdsponsor Aegon werd Team NL welkom geheten door Otto van der Harst, directeur communicatie bij Aegon. “Het is een enorme eer dat jullie hier zijn en wij zijn trots om de presentatie van de ploeg te mogen organiseren!”

Nadat voorzitter Ruud Verbunt en voorzitter van de Atletencommissie Matthijs van Doorn de aanwezigen ook welkom hadden geheten namens Special Olympics, was het tijd voor de diverse presentaties.

De coaches van Team NL kregen nog de laatste informatie over de World Games en waar zij in Oostenrijk op moeten letten. Ouders en familieleden van Team NL kregen tips van Global Messenger Lize Weerdenburg en haar moeder Maria Hijman over het loslaten van hun kinderen.

Mediatraining van Nelli Cooman

De sporters van Team NL kregen een mediatraining onder begeleiding van Nelli Cooman, voormalig Nederlands atlete, o.a. tweevoudig wereldkampioene op de 60 meter indoor: “Special Olympics is voor mij belangrijker dan de gewone Olympics!” aldus Nelli, die zich al jaren inzet als ambassadeur voor Special Olympics.

Modeshow en persconferentie

Onder leiding van Ajax stadionspeaker Wim Bohnenn vond een persconferentie plaats. De dag werd afgesloten met een spetterende modeshow, waarin de sporters de officiële kleding voor de World Games presenteerden, gesponsord door Craft Sportswear.

Special Olympics World Winter Games 2017

Van 18 t/m 25 maart strijden 3.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 110 landen tegen elkaar. Team NL doet met 25 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Samen met 1.100 coaches, 3.000 officials, 3.000 vrijwilligers en minstens 11.000 toeschouwers zijn de World Winter Games ’s werelds grootste wintersportevenement in 2017! De 25 sporters van Team NL zijn actief in vier takken van sport: langlaufen, shorttrack, snowboarden en skiën.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

 

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Changing lives, changing attitudes!

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors Aegon en Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij

 

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?