Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Talentontwikkeling in volle gang

Gepubliceerd vrijdag 18 september 2015

Eerste gezamenlijke trainingskamp RTC Noord-West en RTC Oost

 

De KNSB richt zich op het behoud en bereiken van de wereldtop. Talentontwikkeling is daarbij essentieel. Er is een nieuwe structuur neergezet waarbij de lokale talentencentra een belangrijke rol spelen in talentherkenning en ontwikkeling. Komende dagen is er voor het eerst een gezamenlijk trainingskamp van RTC Noord-West en RTC Oost in Enschede, trainen daarnaast de 25 beste junioren B samen en vindt er een coachplatform plaats.

Vanaf 17 tot en met 20 september vindt er voor het eerst een gezamenlijk trainingskamp plaats van RTC Noord-West en RTC Oost in Enschede. Zo wordt er samen op en naast IJsbaan Twente getraind en volgende de talenten een workshop anti-doping van de Dopingautoriteit.  Ook zal de Talentengroep onder begeleiding van bondscoach Jong Oranje Jetske Wiersma dit weekend een gezamenlijk trainingsprogramma volgen. De tweede dag van dit trainingskamp is in samenwerking met RTC Noord, die een schaatstraining en workshop Power Yoga zullen verzorgen.

Kennisuitwisseling

Tijdens het trainingskamp vindt ook een coachplatform plaats. Alle Talentcoaches, oftewel de coaches van alle RTC’s en gewesten, komen samen. Doel is kennisuitwisseling rond talentherkenning en –ontwikkeling en ook komen bijvoorbeeld de selectienormen voor de internationale juniorenkalender aan bod.

Jetske Wiersma: “Naast de regionale programma’s vinden we het belangrijk om te verbinden, oftwel de RTCs waar mogelijk onderling, met de KNSB en andere partners samen te laten werken zodat we samen zo goed mogelijk onze topschaatsers van de toekomst kunnen begeleiden.”

Over talentontwikkeling

De schaatssport is hofleverancier van Olympische medailles. De KNSB richt zich op behoud en bereiken van de wereldtop; talentontwikkeling is daarbij essentieel. De KNSB heeft in 2014 samen met haar partners een nieuwe structuur gerealiseerd voor talentontwikkeling,  Een selectie van vijf tot zes regionale Talenten Centra (RTCs) verspreid over Nederland vormen een belangrijk onderdeel. Een RTC is een multidisciplinaire locatie waar de beste talenten uit langebaan, shorttrack en inline-skaten uit een regio een uniform opleidingstraject wordt geboden op zowel sportief als maatschappelijk vlak. De KNSB stimuleert RTC’s samen te werken met enerzijds baanselecties en verenigingen en anderzijds de Nationale Teams/topteams. Het streven is dat talenten soepel doorstromen naar het hoogste niveau. RTC Noord, RTC Noord-West en RTC Oost zijn gerealiseerd. In het najaar van 2015 worden de overige RTCs bekend gemaakt. De Nederlandse juniorenselectie, die deelneemt aan internationale wedstrijden, blijft ’Jong Oranje’ heten. Meer informatie

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?