Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Inschrijving voor subsidieregeling duurzaamheid geopend!

Gepubliceerd maandag 8 januari 2018

Voor schaatsverenigingen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid breekt weer een belangrijke periode aan. Sinds 2 januari 2018 kunnen sportclubs voor de derde keer inschrijven op de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Het Ministerie van VWS wil met deze regeling sportverenigingen en –stichtingen stimuleren een duurzaam energiebeleid te maken en zelf te investeren in energiebesparende maatregelen. Sportclubs moeten er op tijd bij zijn, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Er is dit jaar wederom een totaalbedrag van zes miljoen euro beschikbaar voor duurzaamheidsmaatregelen van sportclubs. Schaats, ijs – of inlineskate-verenigingen die bijvoorbeeld willen investeren in LED-verlichting, kunnen met behulp van de regeling deze plannen wellicht versneld doorvoeren.

Ondanks de voordelen van de subsidie weet slechts 50% van de sportverenigingen af van het bestaan van de regeling, zo blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut.

Tegemoetkoming

Tot en met 2015 bestond de Ecotaks, waarmee verenigingen tot zo’n vijftig procent van de belasting op energieverbruik konden terugvragen. Het resultaat was echter dat de grootste bedragen naar de grootste verbruikers gingen, terwijl VWS zocht naar een manier om het verbruik terug te dringen en verduurzaming te promoten.

De oplossing is de nieuwe subsidieregeling, die vooral clubs tegemoetkomt die investeren in duurzaamheidsmaatregelen zoals de aanschaf van LED-verlichting, zonnepanelen en zuinige verwarming. Met de regeling is het mogelijk tot aan 25% van de duurzaamheidsinvesteringen in materiaal terug te krijgen, wat de terugverdientijd van die investeringen aanzienlijk verkort.

Begin met voorbereidingen

Het is verstandig er op tijd bij te zijn, want ervaringen van vorig jaar leren dat het totaalbedrag snel is verdeeld. Er zijn op het moment van schrijven al bijna 500 aanvragen ingediend.

Aan de slag?

Aan de slag met de duurzaamheidsubsidie of weten aan welke voorwaarden de aanvraag moet voldoen? Ga dan naar ons Kenniscentrum of bekijk de pagina van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?