STV Lekstreek is enthousiast over de KNSB Verenigingsmanager Plus: 'Alles op één plek, dat is waardevol'

Donderdag 20 juli 2023

STV Lekstreek, een ambitieuze en prominente schaatsvereniging, heeft onlangs de overstap gemaakt naar het KNSB Verenigingsmanager Plus-pakket. Voorzitter Sven Slingerland en penningmeester Janneke Prins zijn enthousiast over het nieuwe systeem, een modern ledenplatform.

"We hadden onze eigen portal, gebouwd door een aantal slimme leden, maar de techniek raakte verouderd en het bleef lastig om alles in twee systemen onder te brengen", vertelt Sven. "Toen de KNSB overstapte naar de Verenigingsmanager, hebben we gekeken of we onze gehele administratie in de Verenigingsmanager konden onderbrengen."

Het bestuur overwoog ook andere systemen, maar de directe koppeling met de KNSB gaf de doorslag. Ze kozen meteen voor de Plus-versie, vanwege de extra voordelen. “Die waren wel zo fijn, dat we met ons eigen systeem konden stoppen en over konden naar de Verenigingsmanager Plus. We werkten nog veel met excelletjes die allemaal niet goed waren bijgewerkt. Dit was ook allemaal niet meer veilig.”

Naadloze overstap

Volgens Sven verliep de overstap naar de KNSB Verenigingsmanager Plus soepel. "We konden onze gegevens exporteren uit ons oude systeem, die zijn gecontroleerd en daarna overgezet naar de proefversie. Na een aantal weken zijn we overgegaan naar de live versie." Door alles in één systeem te hebben, waarborgt dit ook weer de veiligheid van hun ledeninformatie.

Voordelen KNSB Verenigingsmanager Plus

De KNSB Verenigingsmanager Plus is speciaal op maat gemaakt voor schaatsverenigingen, waarbij individuele leden zelf hun gegevens kunnen bijhouden en licenties direct in de app kunnen worden weergegeven. Hoewel het voor de leden even wennen was, is het bestuur blij met de mogelijkheden van het pakket.

"Het is een gebruiksvriendelijk pakket waar je zelf veel instellingen kunt aanpassen," zegt Sven. "We zijn nog op zoek naar enkele nieuwe functies, maar de mensen van FOYS (het team achter de KNSB Verenigingsmanager, red.) denken goed met ons mee. Het feit dat alles nu op één plek staat, maakt me erg blij.” Ook geeft Sven aan dat je vele zaken vooraf al kunt inrichten, wat professioneel overkomt.

"Het pakket bevalt goed!", zegt Janneke (penningmeester). "Persoonlijk vind ik het een uitdaging om alles goed in te regelen, maar als het resultaat goed is en alles werkt, geeft dat voldoening. De mogelijkheid om facturen te koppelen aan betalingen, professioneel ogende facturen te genereren en leden toegang te geven tot hun betalingsgeschiedenis via de app, heeft de financiële processen van de club gestroomlijnd.’’


KNSB App

Sinds het begin hebben ze bij Lekstreek positieve veranderingen opgemerkt. "Het is erg handig om verschillende groepen te kunnen sorteren en daar berichten naar te sturen", zegt Sven. "Daarnaast helpt de agenda-functionaliteit ons om beter rekening te houden met elkaars activiteiten." Ook de registratie en online betaling van evenementen en de nieuwsberichten heeft leden gemotiveerd om de KNSB-app te downloaden.

Zou STV Lekstreek de KNSB Verenigingsmanager Plus aanbevelen aan andere verenigingen? “Ja zeker”, zegt Sven. “Ten eerste omdat je op één plek al je administratie kan doen. Verder kun je je leden op een laagdrempelige en moderne manier van informatie voorzien.” Janneke: “Het makkelijk op groepen sorteren en mensen berichten sturen is fijn. En de last van de ledenadministratie is minder, omdat je niet in twee systemen hoeft te werken.”

FOYS organiseert vier online bijeenkomsten over het pluspakket van KNSB Verenigingsmanager, waarvan de eerste al op 26 juli is. Deze sessies zijn bedoeld om  bestuurders / ledenadministrateurs te informeren over de mogelijkheden die het Plus-pakket biedt als volwaardig en modern ledenplatform voor je vereniging.

Deze bijeenkomsten zijn op:

Woensdag 26 juli: 19:00 - 20:00 uur
Woensdag 23 augustus: 19:00 - 20:00 uur
Woensdag 13 september: 19:00 - 20:00 uur
Maandag 25 september: 19:00 - 20:00 uur

Inschrijven kun je via deze link.

Ben je nu al enthousiast geworden over de KNSB Verenigingsmanager Plus en wil je meer informatie? Neem dan contact op via [email protected].