Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sjinkie Knegt verlaat Brandwondencentrum Groningen

Gepubliceerd woensdag 27 februari 2019

Sjinkie Knegt heeft vandaag het Brandwondencentrum in het Groningse Martini Ziekenhuis verlaten. De brandwonden die hij op 10 januari opliep bij het aansteken van een houtkachel zijn zo ver genezen, dat hij van zijn artsen thuis in Bantega verder mag herstellen. Dat proces zal nog wel enkele maanden duren.

“Ik ben superblij dat ik naar huis mag”, zegt de onfortuinlijke shorttracker. “Wie mij een beetje kent, weet dat zeven weken oneindig lang aanvoelen. Maar mijn verblijf in het ziekenhuis is goed verlopen. Ik ben uitstekend verzorgd door het team van het Brandwondencentrum. Mijn dank aan hun is groot.”

Sjinkie Knegt raakte gewond op 10 januari, één dag voor de start van het EK Shorttrack in Dordrecht. Dat toernooi zou hij, vanwege een spierkwetsuur, als toeschouwer bijwonen. In plaats daarvan belandde Sjinkie per ambulance in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Op 29 januari onderging hij daar een huidtransplantatie. Van die ingreep is hij intussen zo goed hersteld dat hij naar huis mag.

Optimistisch

Sjinkie maakt het goed en is optimistisch over zijn verdere herstel. Wat hem heeft gesterkt zijn de vele blijken van medeleven, afkomstig uit heel het land. “Ik ben echt overrompeld door alle kaarten, berichten en andere steunbetuigingen van alle mensen”, zegt Sjinkie. “Dat heeft me goed gedaan en het helpt me om te werken aan mijn come-back.”

Sjinkie Knegt heeft besloten om bij zijn ontslag uit het ziekenhuis één keer zijn verhaal te vertellen over wat hem de afgelopen tijd is overkomen. Dat uitgebreide interview is terug te vinden op NOS.nl.

“In het ziekenhuis heb ik al mijn energie nodig gehad om te genezen van mijn verwondingen. Dat herstel is nog niet klaar en ik zal de komende tijd al mijn energie nodig hebben om weer de oude Sjinkie te worden. Meer interviews geef ik daarom voorlopig niet. Ik wil dat jullie me snel weer terugzien op het ijs.”

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?