Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Simon Kuipers terug in schaatswereld met dank aan ST3-opleiding

Gepubliceerd woensdag 18 oktober 2017

Simon Kuipers maakte een aantal jaar geleden resoluut een einde aan zijn schaatsloopbaan. De 35-jarige voormalig sprinter verdween tijdelijk van de radar, maar is nu weer helemaal terug in het schaatswereldje. Met dank aan Wouter Olde Heuvel en de trainersopleiding ST3 van de KNSB.

Kuipers zette in 2011 vrij abrupt een punt achter zijn carrière en trok zich een aantal jaar terug uit het schaatsen. Hij ging onder andere werken voor een bedrijf genaamd Smart DNA, een Australisch laboratorium. De voormalig specialist op de 1000 en 1500 meter legt uit dat hij door voormalig ploeggenoot Wouter Olde Heuvel de liefde voor het schaatsen terugvond. “Wouter ging bij de KNSB de trainersopleiding ST3 volgen en vroeg of ik ook mee wilde doen. Ik dacht: ga weg met dat schaatsen. Ik heb er geen zin meer in”, zegt Kuipers tegen schaatsen.nl.

“Maar Wouter bleef zeggen: ‘Ga nou mee, ga nou mee!’ Dus op een gegeven moment dacht ik: ok, ik doe het wel voor hem. Ik ga mee. Ik herinner mij de eerste les nog als de dag van gisteren. Ik ging op een stoel zitten met de gedachte: dit wordt toch niks. Maar na vijf minuten veranderde dat beeld volledig. Ik dacht: dit is gaaf, dit is leuk. Ik ging direct rechtop zitten en heb de rest van de les aandachtig zitten luisteren naar wat ze mij te vertellen hadden. De eerste keer dat ik weer op het ijs stapte, kreeg ik zo’n speciaal gevoel. Onbeschrijfelijk.”

Dankbaar

Kuipers vervolgt. “Ik had zoveel plezier in de opleiding dat ik hem er echt doorheen heb geramd. Vervolgens ben ik meteen met ST4 verdergegaan. Ondertussen kreeg ik bij Gewest Friesland de kans om stage te lopen onder leiding van schaatscoaches Jeroen van der Lee en Henk Hospes. Daar heb ik het plezier in de schaatsen helemaal teruggevonden”, zegt hij eerlijk. “Achteraf ben ik Wouter enorm dankbaar dat hij me heeft overgehaald om de opleiding te volgen.”

Kuipers, momenteel trainer bij iSkate waar hij samen met coach Dennis van der Gun de sprintploeg van AfterPay en de allrounders van Plantina begeleidt, heeft zijn plek in de schaatswereld weer teruggevonden. “Ik heb het onwijs naar mijn zin. Ik vind het echt fijn om weer terug te zijn. Uiteindelijk heb ik gemerkt dat ik zoveel liefde voor de sport heb, dat ik daar heel graag iets voor wil betekenen. Als schaatser heb ik zoveel ervaring opgedaan en ik heb het gevoel dat ik een meerwaarde kan zijn voor de sporters. Ik ga echt voor ze door het vuur om ze beter te maken.”

Wil jij ook een opleiding bij de KNSB volgen? Bekijk dan hier de opleidingskalender.

Lees het hele interview met Simon Kuipers op schaatsen.nl.

Meer nieuws

Nationale kunstrij-selectie van start onder leiding van bondscoach Aljona Savchenko

Genieten van de schoonheid van het skeeleren tijdens SKATE4daagse Nijkerk

Vacature Stagiair Projectmedewerker Topsport

Niki Wories wordt disciplinemanager kunstrijden en stopt met schaatsen

IJsclub Haarlem vaart wel bij jeugdcommissie

Vacature Teammanager Nationale Trainingsselectie Shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?