Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Selectie WK Junioren bekend

Gepubliceerd: donderdag 7 februari 2019

De selectiecommissie langebaan heeft de rijders bekendgemaakt voor het WK Junioren, van 15 tot en met 17 februari in Baselga di Pinè. Talent TeamNL zal bij het WK op deze Italiaanse openluchtbaan bestaan uit de volgende schaatsers.

RTC Noord Friesland is goed vertegenwoordigd met vijf rijders, waaronder kersvers allroundkampioen Merijn Scheperkamp. Allroundkampioene Robin Groot zal eveneens uitkomen op het WK. Femke Kok is terug in de selectie na een aantal weken met tegenslagen.

In Italië rijden de junioren een allroundtoernooi en afstandskampioenschappen ineen. Er wordt gestreden om de wereldtitels op de 500, 1000, 1500, 3000 meter (dames) en 5000 meter (heren). Deze afstanden tellen ook mee voor het allroundklassement. Op zondag wordt het WK afgesloten met de teamonderdelen.

Vrouwen
Femke Beuling (RTC Noord Friesland)
Michelle de Jong (RTC Noord Friesland)
Robin Groot (RTC Noordwest)
Femke Kok (RTC Noord Friesland)
Paulien Verhaar (RTC Oost)

Mannen
Merijn Scheperkamp (RTC Noord Friesland)
Jordy van Workum (RTC Noord Friesland)
Mika van Essen (Sprintteam Oost)
Janno Botman (RTC Noordwest)
Yves Vergeer (Okay Fashion & Jeans)

Jetske Wiersma is de bondscoach van deze Jong Oranje-equipe, Wouter van der Ploeg is tweede coach en David den Hartog reist mee als fysiotherapeut.

De hele selectie bevindt zich al in Baselga di Pinè, want dezelfde rijders werken dit weekeinde (9 en 10 februari) op dezelfde ijsbaan de World Cup-finale voor junioren af.

Heb je gevonden wat je zocht?