Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaatswereld neemt in vol Thialf afscheid van Carien Kleibeuker  

Gepubliceerd zondag 12 januari 2020

Op de slotmiddag van de ISU EK Afstanden heeft de schaatswereld officieel afscheid genomen van Carien Kleibeuker. Directeur-bestuurder Herman de Haan bedankte de 41-jarige schaatsster namens de KNSB met mooie woorden en een grote bos bloemen.

Kleibeuker maakte onlangs bekend dat ze aan het eind van dit seizoen definitief stopt als topsporter. Zij doet dat na een lange en mooie carrière, zowel op de langebaan als de marathon. Tijdens het afscheid in een vol Thialf werd op de grote schermen een video vertoond van haar olympische 5000 meter in Sotsji (2014), die goed was voor een bronzen medaille, het hoogtepunt uit haar carrière.

Kleibeuker werd in 2016 ook vice-wereldkampioene op de 5000 meter. Ze won negen medailles bij de NK’s, waarvan vier gouden. Ze is houdster van het Nederlands record op zowel de 5000 meter (6.45,04) als de 10.000 m (14.35,61). De laatste jaren is ze als marathonrijdster, binnen team Royal A-ware, de superknecht van Irene Schouten. Het leverde haar een fraaie bijnaam op: de Dompteuse van het Peloton.

Dat ze een ware vrouw van de lange adem is, bewees Kleibeuker op 9 december 2015, toen ze in Inzell het werelduurrecord op haar naam zette: 40 kilometer en 569,68 meter. De record staat nog steeds overeind. Tegenwoordig werkt de schaatsster fulltime als fysiotherapeute, een baan die niet langer te combineren valt met topsport. Ze maakt dit seizoen nog af, maar haar afscheid kreeg ze dus vandaag, in Thialf.

Foto Huub Snoep

Meer nieuws

Schaatswereld neemt afscheid van Ger Boelsma sr

Ondernemend DDD werkt constant aan naamsbekendheid

Vacatures stageplekken afdeling Commercie, Marketing & Communicatie

KNSB besluit geen inlineskaters af te vaardigen naar World Games

Budget beschikbaar om werk te maken van diversiteit en inclusie bij jouw sportclub

Nationale kunstrij-selectie van start onder leiding van bondscoach Aljona Savchenko

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?