Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaatsseizoen 2018-2019 van start

Gepubliceerd maandag 24 september 2018
Het schaatsseizoen staat weer voor de deur! Ook komend seizoen staan er naast de NK’s een aantal topevenementen op het programma met een ISU World Cup, een EK Shorttrack en een ISU WK Sprint. Goed om vooruit te kijken wat er nog meer op de planning staat?

Langebaan

Het langebaan seizoen wordt afgetrapt met het World Cup Kwalificatietoernooi van 2 tot en met 4 november, waar de startbewijzen voor de wereldbekers worden verdeeld.  In het weekend van 15 en 16 december strijkt het internationale peloton neer in Thialf voor de vierde ISU World Cup.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw (28-30 dec) vindt de KPN NK Afstanden plaats en strijden de Nederlandse schaatsers om de nationale titels. Daarna zijn de KPN NK Allround & Sprint op 26 en 27 januari. Om vervolgens af te sluiten met het ISU WK Sprint (23 en 24 feb).

2-4 nov                World Cup Kwalificatietoernooi
15-16 dec            ISU World Cup 4
28-30 dec            KPN NK Afstanden incl mass start
26-27 jan             KPN NK Allround & Sprint
23-24 feb             ISU WK Sprint

Marathon

Het marathon seizoen gaat op 20 oktober van start in Amsterdam. Dan vindt de 1ste van 14 KPN Marathon Cups plaats. In Groningen wordt op Nieuwjaarsdag de KPN NK Marathon verreden en met daarbij de natuurijswedstrijden in Oostenrijk en Zweden wordt het weer een bomvol marathon seizoen.

Nieuw dit jaar is de Trachitol Trophy van 22 tot en met 25 november. Dit is een razend spannende competitie verdeeld over 4 banen (Breda, Utrecht, Hoorn en Groningen) met vernieuwende elementen voor rijders en publiek. Zo zijn de afstanden iedere dag langer en zijn er punten te verdienen voor tussensprints en rondes voorsprong.

Meer informatie over de marathon schaatsen en voor het bestellen van tickets, kijk op schaatsen.nl/marathon

Shorttrack

Het ISU EK shorttrack vindt dit jaar plaats in Dordrecht. Van 11 tot en met 13 januari strijden de Europese shorttrackers in Dordrecht om de Europese titels. Een week eerder vindt in Heerenveen het KPN NK shorttrack plaats. Welke Nederlandse shorttrackers gaan er met een Nationale titel vandoor?

Meer informatie en tickets voor het NK en ISU EK shorttrack vind je op schaatsen.nl/shorttrack

5-6 jan                KPN NK Shorttrack (Heerenveen)
11-13 jan            ISU EK Shorttrack (Dordrecht)

Kunstrijden

Van 21 tot en met 24 februari vindt de Challenge Cup / NK Kunstrijden plaats in Den Haag. De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de seniorenleeftijd de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun collega’s. Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel.

21-24 feb            Kunstrijden Challenge Cup / NK, (Den Haag)

Voor een overzicht van alle tickets en informatie over de diverse wedstrijden kan je terecht op schaatsen.nl/tickets of meld je aan als #schaatsfan.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?