Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaatsen in de vakantie

Gepubliceerd vrijdag 20 december 2019
Het is zover: de kerstvakantie komt eraan! Tijd om te gaan schaatsen op 1 van de vele ijsbanen in jouw buurt. Wist je dat er tijdelijke ijsbanen in dorpen en steden liggen waar jij kan gaan schaatsen?

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen terecht op meer dan 50 ijsbanen in Nederland. Op de kunst- en tijdelijke ijsbanen zijn er de komende weken genoeg activiteiten te beleven waardoor jouw kind zich prima kan vermaken. Vind hier een (tijdelijke) ijsbaan in jouw buurt.

Op elke ijsbaan kan je leren schaatsen. Het maken van de eerste stapjes op het ijs tot het maken van vele rondjes. Als je geen schaatsen hebt, geen probleem! Op elke ijsbaan is er de mogelijkheid om schaatsen te huren, van kleine tot grote maten.

Schaatsen op een tijdelijke ijsbaan brengt extra sfeer met zich mee. Samen met je ouders, klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes, want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond!

Unieke IJSTIJD! code
Basisschoolkinderen hebben zich de afgelopen tijd voorbereid op de (strenge) winter en zijn gaan schoolschaatsen op een ijsbaan. Na het schoolschaatsen hebben zij een IJSTIJD!-polsbandje of een brief met unieke IJSITJD! code gekregen. Verzilver deze unieke code via schaatsen.nl/ijstijd en volg een gratis proefles of een andere activiteit bij een ijsbaan!

Het aanbod dat ijsbanen, schaatsscholen en -verenigingen aanbieden is heel verschillend. Zo krijgen kinderen de kans om laagdrempelig extra schaatsplezier te beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Sven Kramer, Ireen Wüst, Sjinkie Knegt of Suzanne Schulting kunnen treden.

Alle informatie over IJSTIJD! vind je hier.

Meer nieuws

Toprijders strijden om WorldCup-tickets bij Dutch Open Shorttrack in Thialf (7 t/m 9 oktober)

Ledenraad KNSB kwam bijeen in Thialf

KNSB trekt Rintje Ritsma aan als bondscoach teamonderdelen langebaan

Hoe herken je de nieuwe Sven Kramer en Suzanne Schulting?

Openingsinformatie ijsbanen

Nederlandse Loterij en NOC*NSF samen op weg naar het sportiefste land ter wereld

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?