Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Richard van Kempen competitieleider marathon

Gepubliceerd vrijdag 1 augustus 2014

Richard van Kempen treedt per 1 augustus in dienst van de KNSB als competitieleider marathon. De oud-marathonschaatser neemt deze taak over van Teun Breedijk. Teun blijft actief bij de KNSB als adviseur voor de discipline marathon.

Richard van Kempen is per 1 augustus verantwoordelijk voor de organisatie van de marathoncompetities. De oud-topschaatser is een goede bekende in de marathonwereld. Richard heeft vele marathonoverwinningen op zijn naam staan, waaronder het Nederlands Kampioenschap Kunstijs (1991) en Natuurijs (1996). Ook heeft hij diverse rollen vervuld in de marathonwereld, zoals ploegleider, assistent-coach en lid van de Sectie Marathon.

“Ik kijk er naar uit om samen met de vele vrijwilligers en andere betrokkenen met dezelfde passie voor schaatsen de organisatie van de marathoncompetities neer te zetten”, aldus Richard van Kempen. Richard zal deze functie vervullen naast zijn werkzaamheden voor zijn eigen rietdekkersbedrijf.

Arie Koops, directeur Sport KNSB: “De KNSB bedankt Teun Breedijk voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor een goede organisatie van de marathoncompetities. We zijn blij dat hij als adviseur op de achtergrond betrokken blijft bij de discipline marathon. We zien in Richard van Kempen een gedegen opvolger. Zijn diversiteit aan ervaringen in de marathonwereld en zijn passie voor deze sport maakt dat we vol vertrouwen uitkijken naar een plezierige samenwerking.”

Meer nieuws

Toprijders strijden om WorldCup-tickets bij Dutch Open Shorttrack in Thialf (7 t/m 9 oktober)

Ledenraad KNSB kwam bijeen in Thialf

KNSB trekt Rintje Ritsma aan als bondscoach teamonderdelen langebaan

Hoe herken je de nieuwe Sven Kramer en Suzanne Schulting?

Openingsinformatie ijsbanen

Nederlandse Loterij en NOC*NSF samen op weg naar het sportiefste land ter wereld

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?