Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Plan Nederland en KNSB bundelen krachten Schaatsen voor Water

Gepubliceerd dinsdag 27 mei 2014

Deelnemers gaan de ijsbaan op en laten zich per rondje sponsoren. Het geld gaat naar water en sanitatieprojecten op basisscholen in Zambia. Dankzij de samenwerking kan Plan Nederland nieuwe doelgroepen enthousiasmeren en kunnen kinderen zich met het lespakket op een sportieve en leerzame manier voorbereiden. De KNSB ziet in Schaatsen voor Water een sterk concept om mensen via het schaatsen in beweging te krijgen en te verbinden voor het goede doel.

De 14e editie van Schaatsen voor Water vindt plaats van 10 tot en met 16 november 2014. De sportieve en educatieve actie heette tot vorig jaar Schaatsen en Zwemmen voor Water en vond om het jaar plaats. Vanaf dit jaar keert het evenement jaarlijks terug en richt het zich op schaatsen, dé sport in de wintermaand november. Sinds de eerste editie in 1990 doen er vele enthousiaste kinderen van basisscholen mee. De samenwerking met de KNSB maakt het mogelijk om de doelgroep te vergroten door leden van schaatsverenigingen en hun familie en vrienden te enthousiasmeren voor deze actie.

Paul Sanders, algemeen directeur KNSB: “De KNSB streeft ernaar dat zoveel mogelijk mensen plezier beleven aan de schaatssport. Sport verbindt en brengt mensen in beweging. Hoe mooi is het dat we met Plan Nederland via de actie Schaatsen voor Water de krachten kunnen bundelen voor het goede doel. De KNSB is dan ook trotse partner van Plan Nederland. Ik verheug me op de actie waar we met vele schaatsliefhebbers via onze sport kunnen bijdragen aan betere leefomstandigheden in Zambia.”Monique van ’t Hek, directeur Plan Nederland: “Bij iedere editie zijn honderden vrijwilligers en duizenden kinderen op de been. We zijn trots dat we nu samen met de KNSB nog meer impact kunnen creëren. In Nederland, door bij te dragen aan een gezonde en sportieve levensstijl, én in Afrika, waar nog altijd iedere dag kinderen ziek worden of overlijden door vervuild water, gebrek aan toiletten en slechte hygiëne.”

Hoe werkt de actie Schaatsen voor Water?

Alle deelnemers schaatsen rondjes op de ijsbaan in de buurt en laten zich per rondje sponsoren. Het geld dat daarmee wordt opgehaald is bestemd voor water- en sanitatieprojecten op basisscholen in Zambia. Er is een interactief lespakket over de projecten in Zambia, de sponsoractie en sinds dit jaar aangevuld met de sportieve component van de KNSB over schaatsen. Zodat alle kinderen op een leuke en leerzame manier goed worden voorbereid. Kijk voor meer informatie op www.plannederland.nl/schaatsen-voor-water

Meisjes missen schooldagen

In totaal gaan er jaarlijks 443 miljoen schooldagen verloren door watergerelateerde ziektes zoals cholera. Vooral meisjes worden gehinderd in hun ontwikkeling. Omdat ze dagelijks uren bezig zijn met het halen van water en voor hun familieleden moeten zorgen die door onveilig drinkwater of gebrekkige hygiëne ziek zijn geworden. Plan maakt zich hard voor onderwijs, voor jongens én meisjes. Zodat ook ieder meisje kan uitgroeien tot een krachtige vrouw die het verschil maakt.

Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.
www.plannederland.nl

KNSB

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond is een eigentijdse sportbond die zich actief inzet voor de verdere versterking en promotie van de schaats- en inline-skatesport in al zijn facetten. Als nationaal overkoepelend orgaan geeft de bond richting aan ontwikkelingen die in het belang zijn van de top-, wedstrijd- en breedtesport. De KNSB werkt daartoe samen met partners binnen en buiten de schaatssport.

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?