Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Piet Geurts nieuwe directeur-bestuurder KNSB

Gepubliceerd vrijdag 16 juni 2017

UTRECHT – Piet Geurts wordt de nieuwe tijdelijke directeur-bestuurder van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). De 57-jarige ‘business-coach’ begint op 1 juli bij de schaatsbond. De inwoner van Apeldoorn volgt Theo Fledderus op. De belangrijkste opdracht voor Geurts is om samen met alle stakeholders een fundament te leggen voor een gezonde schaatstoekomst.

Piet Geurts is zelfstandig ondernemer en begeleidt als business-coach al jaren organisaties en teams die voor bedrijfsmatige uitdagingen staan, waarbij verbetering van de samenwerking een kritische succesfactor is. Daarvoor heeft hij diverse management- en directiefuncties vervuld binnen de Nederlandse Spoorwegen.

Een breed samengestelde expertgroep heeft dit voorjaar advies uitgebracht over een duurzame inrichting van de schaatssport in Nederland. De urgentie is hoog om op korte termijn opvolging te geven aan dit door de Ledenraad unaniem aangenomen advies. De Raad van Toezicht heeft daarom besloten om een tijdelijke directeur-bestuurder aan te stellen met de juiste expertise om deze opdracht te realiseren.

Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij hebben behoefte aan iemand die samen met alle stakeholders aan de slag gaat met de uitvoering van het advies. Piet Geurts heeft veel ervaring met veranderingsprocessen in diverse organisaties en dat maakt hem de juiste persoon voor deze opdracht.”

Piet Geurts: “Alleen door samen op te trekken kunnen we inhoud geven aan een gezonde schaatstoekomst, en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.”

Op de foto: Piet Geurts

 

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?