Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Paul Sanders opvolger Victor van den Hoff

Gepubliceerd maandag 4 april 2011

Hoogland (KNSB) – Per 1 juni wordt Paul Sanders (53) de nieuwe Algemeen Directeur van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). De Arnhemmer volgt Victor van den Hoff (56) op, onder wiens regie de KNSB zich de afgelopen anderhalf jaar heeft ontwikkeld  tot een bond gericht op de toekomst.

KNSB-voorzitter Doekle Terpstra is blij met de komst van Paul Sanders: “Er is de afgelopen jaren onder Victor van den Hoff samen met het Bestuur van de KNSB keihard gewerkt aan een nieuw fundament onder de bond, waarvan het nieuwe bestuurs- en organisatiemodel het meest zichtbaar is. Met Paul aan het roer hopen we dit verder te verankeren binnen de KNSB-organisatie.”

Sanders zal zich onder andere gaan richten op een verdere professionalisering van het bondsbureau en het verstevigen van de banden met de externe relaties. Daarnaast behoort ondersteuning van het ingezette bestuurlijke vernieuwingsproces tot één van zijn hoofdtaken.

Paul Sanders is sinds 2001 in diverse directiefuncties werkzaam bij de ANWB, de laatste vier jaar als directeur van de ANWB Alarmcentrale met als belangrijkste aandachtsgebied de positionering van de Alarmcentrale, zowel nationaal als internationaal. De Arnhemmer is daarnaast voorzitter van het bestuur van de Stichting Mobiliteit Recreatie en Toerisme.

Sanders studeerde Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde diverse leiderschapstrajecten en nam in 2010 deel aan de NDC Nyenrode commissarissencyclus. Voor hij bij de ANWB in dienst trad, werkte Paul Sanders bij de KLM in diverse controllerposities, zowel in Nederland als in Amerika (vestiging New York) en Frankrijk (Parijs).

In zijn jeugd heeft Sanders actief geschaatst. Momenteel klimt hij vooral op de fiets. Schaatsen en wielrennen zijn bovendien de sporten die hij ook passief intensief volgt. Paul Sanders is getrouwd en heeft twee kinderen.

Sanders heeft veel zin in de nieuwe klus, die hij ziet als een enorme uitdaging: “Het is een cadeautje om in mijn nieuwe baan passie en werk te verenigen. Ik ben een mensenmens, hetgeen inhoudt dat ik de klus samen met de mensen op het bondsbureau, de leden van de bestuursorganen en de vrijwilligers in het land wil klaren.”

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?