Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Overeenkomst tussen KNSB en convenantpartijen

Gepubliceerd donderdag 27 oktober 2016

De KNSB, de teams, de atleten en de gewesten (de laatste drie verenigd in de convenantgroep) hebben vanavond op het Bondsbureau in Utrecht een overeenkomst getekend voor twee schaatsseizoenen. Aan de overeenkomst zijn zowel financiële als algemene afspraken verbonden. De Ledenraad van de KNSB bepaalt morgen (donderdag 27 oktober) of deze overeenkomst wordt doorgevoerd.

De overeenkomst tussen de partijen houdt het volgende in:

De partijen hebben voor de komende twee seizoenen afspraken gemaakt over de premievergoeding voor de atleten, licentiebijdragen van de teams en een bijdrage voor de gewesten.

Daarnaast dragen de erkende topteams 25.000 euro per ploeg bij aan de talentontwikkeling ten behoeve van de gewesten.

Verder zijn er afspraken gemaakt om het proces rondom de duurzame inrichting van de schaatssport zo snel mogelijk op te starten. Voorwaarde is dat dit gesprek wordt gevoerd met de belangrijkste stakeholders in de schaats- en skatesport.

Theo Fledderus, directeur-bestuurder KNSB: “Ik ben blij dat we eruit zijn. De KNSB staat voor de belangen van heel schaatsend Nederland en alle disciplines. We snijden niet in de activiteiten voor de schaats- en skatesport zoals wedstrijden, topsportprogramma’s, opleidingen en jeugdschaatsen.”

“We willen met deze overeenkomst twee zaken bereiken”, vervolgt Fledderus: “Enerzijds open het gesprek kunnen aangaan over de kerntaken en rollen in het schaatsen zonder dat geldzaken in de weg staan. Anderzijds willen we de start van het schaatsseizoen en de voorbereidingen op het Olympisch jaar 2018 borgen. Daar zijn al onze activiteiten op gericht. We willen dat de nieuwe organisatie voor de schaatssport en KNSB er in het voorjaar van 2018 staat.”

Cees Juffermans, voorzitter Atletenvereniging KNSB: “Heel erg blij met de oplossing. Het is uniek dat de teams, atleten en gewesten in gezamenlijkheid dit proces hebben opgepakt. De angel is er nu uit doordat er afspraken zijn gemaakt voor de komende twee jaar over o.a. de premiepot, waarmee we rust hebben gecreëerd tot en met Pyeongchang en daarbij de garantie dat er niet in topsportfaciliteiten wordt gesneden. Het is mooi dat we nu aan de daadwerkelijke opdracht kunnen beginnen, namelijk herinrichting van het schaatslandschap in Nederland.”

Bert Jonker, voorzitter Vereniging voor Professioneel Schaatsen (VPS): “Ik ben opgelucht en ik verheug me op het schaatsseizoen, waar ik veel plezier aan zal beleven. En ik hoop iedere schaatsliefhebber met mij. Daarnaast zal het belangrijkste traject nu beginnen: het inrichten van een duurzame schaatsport.”

Herman Nijhoff, namens de Gewesten: “Fijn dat we tot een 2-jarig compromis zijn gekomen. Dat er middelen zijn vrijgekomen voor talentontwikkeling binnen de gewesten en dat we kunnen gaan werken aan een toekomstbestendige en robuuste KNSB (de KNSB zijn wij met z’n allen).

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?