Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Noodklok juryleden marathon: ‘Geef iets terug aan de sport’

Gepubliceerd woensdag 17 januari 2018

Als we de komende jaren net als elke winter willen genieten van al het moois dat marathonschaatsen te bieden heeft, moet er volgens disciplinemanager Willem Hut snel iets gebeuren. De KNSB luidt de noodklok: “Als we zo willen doorgaan moeten er heel snel nieuwe gecertificeerde juryleden bijkomen.”

En als dat niet gebeurt, zou het zomaar afgelopen kunnen zijn met de huidige hoeveelheid wedstrijden op lokaal, regionaal en ook landelijk niveau. “Zelfs op korte termijn moeten we heel snel gaan zorgen dat het mogelijk blijft om alle wedstrijden te organiseren. We zijn onze huidige juryleden natuurlijk heel dankbaar voor alle tijd die ze erin steken en dat ze alles mogelijk blijven maken. Zowel nu, maar vooral ook in de tijd dat jureren nog zonder transponders en zonder of met beperkt videobeeld moest gebeuren. Moet je je dat eens indenken”, zegt Hut.

“Grotendeels zijn de huidige juryleden nog dezelfde die er tien jaar geleden ook al waren. Dit komt mede omdat er geen nieuwe juryleden opstaan. De jurykorpsen zijn over het algemeen flink aan het vergrijzen en dat is een groot risico. Daarbij komt dat door de hulpmiddelen van tegenwoordig de taak van juryleden veranderd is en daarom zullen er deels andere competenties gevraagd worden. We zijn dringend op zoek naar de nieuwe generatie juryleden, die nu nog met de ervaren orde kan meekijken om het vak te leren en op den duur het stokje over te nemen.”

Lees het hele artikel op schaatsen.nl.

Foto: Neeke Smit

Meer nieuws

Frameschaatsen komend seizoen mogelijk op 16 van de 22 ijsbanen

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

Wil jij starter of scheidsrechter worden? Meld je aan voor nieuwe opleidingen!

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?