Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Toerschaatsen
‹ terug

Nog 100 dagen tot de World Games

Gepubliceerd: dinsdag 11 april 2017

Over precies 100 dagen start in het Poolse Wrocław de tiende editie van de World Games (20-30 juli 2017). Dit multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines zoals het inline-skaten en wordt georganiseerd door de International World Games Association. In Wrocław nemen circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op.

Nederland
Nederland heeft zich tot nu toe in elf sporten gekwalificeerd: bowlen, handboogsport, inline-skaten, jiu jitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, touwtrekken en wakeboarden. Voor biljart en muaythai is Nederland nog in de kwalificatierace.

Inline-skaten
Het inline-skate toernooi wordt verreden op 24 en 25 juli. Nederland heeft vier sporters die zich via de wereldkampioenschappen 2016 hebben gekwalificeerd voor het onderdeel weg.

Samenwerking en online platform
De deelnemende Nederlandse bonden werken, met ondersteuning van NOC*NSF en onder aanvoering van het KNKV, samen toe naar de World Games. Op 20 april presenteren zij een online platform, waarop het publiek de Nederlandse delegatie kan volgen op weg naar en tijdens de World Games in Wrocław.

Tickets
Tickets voor de World Games zijn te bestellen via: www.ebilet.pl
Meer informatie over de World Games vind je hier: www.theworldgames.org

Meer wedstrijdinformatie 

Heb je gevonden wat je zocht?