Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

NK inline-skaten zet Lindenoord en omgeving Heerenveen weer op de kaart

Gepubliceerd dinsdag 6 juni 2017

Het organiseren van een groot toernooi is voor veel verenigingen een droom. Voor Lindenoord uit Wolvega was het afgelopen weekend realiteit. Samen met Sportstad Heerenveen organiseerde de ijs- en skeelerclub het NK inline-skaten op de weg en de baan. Het toernooi leverde de vereniging veel media-aandacht, nieuwe leden, positieve publiciteit én een nog betere band met Sportstad Heerenveen op.

Bij IJs- en Skeelerclub Lindenoord werd al maanden uitgekeken naar het NK. “We zijn er sinds maart al intensief mee bezig. Het is lang geleden dat we een NK hebben georganiseerd en dit toernooi zet onze club en de omgeving weer op de kaart”, zegt Simon van de Merwe van Lindenoord.

De wegwedstrijden op zondag werden gehouden op de piste van Lindenoord. De baanwedstrijden op vrijdag en zaterdag vonden plaats in de buitensportaccommodatie van Sportstad Heerenveen, waar vorig jaar een nieuw overdekt inline-skatecentrum is geopend.

Impact

Volgens Van de Merwe heeft het evenement veel positieve effecten op de club. “We merken duidelijk de impact van het toernooi. We zijn positief in het nieuws en hopen dat het toernooi afstraalt op de omgeving. Het is ook mooi om te zien hoe betrokken onze leden zijn. Er hebben dit weekend 25 vrijwilligers geholpen een succes te maken van het NK. Dat er zoveel mensen helpen zorgt weer voor extra clubbinding.”

In aanloop naar het NK organiseerde Lindenoord diverse clinics voor de jeugd. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. “We hebben clinics aan 300 kinderen van omliggende scholen gegeven. En ook op onze eigen piste organiseerden we clinics. Dat heeft al geresulteerd in twintig nieuwe jeugdleden.”

Sportiefste regio van Nederland

Ook Sportstad Heerenveen merkte de positieve effecten van de clinics. “Heerenveen wil de sportiefste regio van Nederland worden en daar hebben we op ingespeeld door drie weken lang in mei gratis clinics aan te bieden aan scholen en bedrijven. Die clinics stonden in het teken van het NK. Het zorgde ervoor dat de sport in beeld kwam bij mensen en dat het NK meer ging leven in de regio”, aldus Margryt Gerritsma, coördinator evenementen & activiteiten bij Sportstad Heerenveen.

Ook tijdens het NK organiseerde Sportstad Heerenveen activiteiten die moeten bijdragen aan het streven om van Heerenveen de gezondste regio van Nederland te maken. “Er was een smoothiebar, waar je allerlei soorten smoothies kon bestellen. Daarnaast kon iedereen beachvolleyballen op een van de nieuwe beachvelden. Het NK was ook een manier om onze nieuwe buitensportaccommodatie onder de aandacht te brengen.”

Win-winsituatie

Zowel Lindenoord als Sportstad Heerenveen is blij met de samenwerking rondom het NK. Beide organisaties vullen elkaar goed aan. Sportstad Heerenveen heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen. Bij Lindenoord is enorm veel kennis over het inline-skaten aanwezig. “De samenwerking met Lindenoord is uitstekend verlopen”, zegt Gerritsma over het partnerschap.

Als het aan beide organisaties ligt wordt die samenwerking na het NK geïntensiveerd. Gerritsma: “In Heerenveen is vorig jaar het eerste overdekte inline-skatecentrum geopend. Lindenoord traint al een avond per week op onze baan en het zou mooi zijn als zij nog vaker van onze baan gebruik zou willen maken.”

Van de Merwe sluit zich bij die woorden aan. “De samenwerking is prima verlopen. Het is een win-winsituatie voor iedereen. De intentie is er om nog nauwer samen te werken. Het NK heeft onze verwachtingen overtroffen.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van samenwerkingen? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo heeft Thialf uit Schijndel lagere kosten en meer sporters door samenwerkingen met omliggende verenigingen en leidde een samenwerking tussen vijf clubs uit de gemeente Kaag en Braassem tot een schaatsavond voor jong en oud.


Headerfoto: Neeke Smit

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?