Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuwe voorzitters secties Shorttrack, Kunstrijden, Langebaan en Marathon

Gepubliceerd dinsdag 14 juli 2015

UTRECHT – De KNSB gaat het nieuwe schaatsseizoen 2015-2016 in met vier nieuwe voorzitters van diverse secties.

Zo wordt René van Diessen de nieuwe voorzitter van de sectie Shorttrack. Hij neemt de taken over van Tonny Dijck, die tijdelijk waarnemend voorzitter was na het vertrek van Jan de Jong. Van Diessen is een ervaren, openbaar bestuurder. Hij is momenteel waarnemend burgemeester van Geldrop-Mierlo.

Jan Bolt neemt bij de sectie Langebaan-Kortebaan-Supersprint-Mass Start het stokje over van Johan Grobbee. Bolt is geen onbekende in de schaatssport. Hij is al sinds zijn studententijd in tal van functies actief geweest, waarvan die van penningsmeester van het Algemeen Bestuur (2007-2014) en internationaal scheidsrechter de meest in het oog springende waren.

De sectie Kunstrijden wordt vanaf heden voorgezeten door Gerda Noordhoek. Zij volgt Gerard Faber op. Toen haar dochter ging kunstrijden stond Gerda Noordhoek aanvankelijk lange tijd als ’schaatsmoeder’ langs de ijsbanen. Maar nadat ze in 2004 als vrijwilliger actief was bij het WK Kunstrijden Junioren in Den Haag, heeft ze niet meer stil gezeten. Noordhoek was de laatste jaren al secretaris van de sectie.

De nieuwe preses bij de sectie marathon is Herman Kramer. Hij vervangt Egbert Lambers. Ook Kramer was al langer actief in het schaatswereldje. De laatste vier jaar als vicevoorzitter van de sectie. Daarvoor was hij voorzitter van Schaatstrainingsroep Stiens. Toen zijn dochter vervolgens in het Dames A-peloton ging rijden, raakte ’vader’ Kramer betrokken bij de teams Pro Horeca en Canned. Daarnaast riep hij het ’Damesplatform’ in het leven om te kijken hoe het dames marathonschaatsen professioneler gemaakt kon worden.

”Het is een goede zaak dat de voorzittersfuncties van de secties Shorttrack, Langebaan, Kunstrijden en Marathon weer vervuld zijn. Jan Bolt, Gerda Noordhoek, Herman Kramer en René van Diessen brengen alle vier een schat aan schaats- en/of bestuurservaring mee en daar kunnen we alleen maar ons voordeel mee doen”, benadrukt Arie Koops, directeur sport van de KNSB.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?