Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuwe versie populaire lespakketten KNSB haakt in op WK Inline-skaten

Gepubliceerd woensdag 6 juni 2018

De KNSB en hoofdsponsor KPN hebben een speciale zomereditie van hun lespakketten gemaakt. Die bijzondere uitgave staat in het teken van inline-skaten. De lespakketten haken in op het wereldkampioenschap Inline-skaten dat deze zomer voor het eerst in Nederland gehouden wordt: van 1 t/m 8 juli in Heerde en Arnhem.

Van de skate-versie zijn 60.000 lespakketten gedrukt en de belangstelling onder basisscholen is groot. Afgelopen winter verspreidde de KNSB al 100.000 algemene lespakketten over schaatsen. Die oplage is geheel opgegaan. Daarom is voor komende winter een tweede druk besteld van nog eens 100.000 exemplaren.

De KNSB verspreidt de inline- en schaatslespakketten in het hele land. Basisscholen kunnen ze gratis bestellen, zij hoeven alleen verzendkosten te betalen. Vooral in Gelderland, gastheer voor het WK Inline-skaten deze zomer, is de belangstelling voor de speciale lespakketten groot. Scholen doen ook massaal mee aan inline-clinics.

“Het is fantastisch dat zo veel kinderen tijdens schooltijd het plezier van het inline-skaten kunnen ervaren en ik ben trots op het mooie lespakket”, zegt Pieter Clausing, manager sportontwikkeling bij de KNSB. “We hopen dat we de leerkrachten hiermee inspireren om een leuke skate-les te geven en kinderen enthousiast te maken voor deze leuke en gezonde sport.”

Het lespakket bestaat uit een werkboekje voor de kinderen met een online handleiding voor de leerkrachten. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van het inline-skaten aan bod. Ter aanvulling op de werkboekjes zijn er filmpjes. Leerlingen leren over veiligheid op de skeelerbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen goed voorbereid op het inline-skates staan.

Het doel is om voordat een schoolklas een skeelerbaan bezoekt, de kinderen enthousiast te maken voor sport. Dit nieuwe lespakket is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Young Crowds, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van educatieve content. Het lespakket is mede tot stand gekomen met een bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

“Wij zijn bijzonder trots op de inline-skatewerkboekjes voor groep 3/4, 5/6 en 7/8! Het is geweldig dat de KNSB ons in staat heeft gesteld het lesmateriaal kosteloos onder de aandacht van zo veel kinderen te brengen”, zegt Henriette van der Mark van Young Crowds. “Meer dan 100.000 leerlingen in het Nederlandse basisonderwijs werken er inmiddels mee. De KNSB heeft inline-skaten hiermee weer dichtbij de leerlingen gebracht.”

“Wij willen dat ieder kind in Nederland voor zijn twaalfde de schaatsbeweging heeft geleerd”, zegt Mark Versteegen, directeur sponsoring van KPN. “Vanaf de start van ons hoofdsponsorschap in 2010 ondersteunen wij de breedtesport, onder meer via de KPN Junior Schaatsclub. Met deze lespakketten bereiken we vele kinderen en hun ouders. Het is goed te zien dat daar massaal belangstelling voor is.”

De lespakketten zijn onderdeel van een uitgebreider programma dat gericht is op scholen. Hierover is op knsb.nl meer informatie te vinden.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?