Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nieuw seizoen voor IJSTIJD!

Gepubliceerd vrijdag 19 augustus 2016

De tijdelijke ijsbanen in Nederland brengen miljoenen mensen schaatsplezier. De KNSB heeft een aantal van deze tijdelijke ijsbanen van 2011 tot en met 2013 ondersteund met het project IJSTIJD!. Na twee seizoenen afwezigheid zal komend seizoen IJSTIJD! opnieuw van start gaan. De KNSB roept ijsbaanorganisaties op om hun baan uiterlijk 5 september aan te melden bij de KNSB.

IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt is een initiatief van de KNSB waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. In de periode november tot en met januari garanderen deze tijdelijke kunstijsbanen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen – jong en oud – dicht bij huis, ongeacht het weer. De KNSB wil deze banen graag omarmen omdat zij een belangrijke rol spelen bij de kennismaking van jeugd met schaatsen.

Wat doet de KNSB voor tijdelijke kunstijsbanen?
Anders dan eerdere edities zullen alle tijdelijke kunstijsbanen worden opgenomen in IJSTIJD! Van alle aanmeldingen wordt een keuze gemaakt welke banen een partnerschap met financiƫle bijdrage, clinics en/of andere activiteiten krijgen aangeboden dan wel communicatief worden ondersteund via het platform schaatsen.nl/ijstijd. Ook spant de KNSB zich in voor lokale samenwerking tussen tijdelijke ijsbanen, KNSB verenigingen en permanente ijsbanen; zodat bezoekers zo veel mogelijk plezier op de tijdelijke ijsbaan beleven maar ook kunnen kennismaken met verenigingen en ijsbanen als ze vaker willen schaatsen. Uit het verleden is geconstateerd dat betrokkenheid van de KNSB en haar partners voor tijdelijke ijsbanen kan leiden tot extra waarde en ondersteuning vanuit de regio.

Meld u aan voor 5 september
Organisaties die komend seizoen minimaal drie weken een ijsbaan plaatsen in de periode november tot en met januari nodigen we van harte uit om zich aan te melden bij de KNSB via [email protected]. Meld u aan voor 5 september en vermeld in de mail de baan, de locatie en naam en emailgegevens van de contactpersoon. Vervolgens ontvangt u een vragenformulier van de KNSB. Het projectteam van IJSTIJD! overlegt daarna met welke banen op welke wijze een samenwerking wordt aangegaan. Sowieso worden alle banen vermeld op schaatsen.nl/ijstijd.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?