Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nederland als team zichtbaar in Tallinn

Gepubliceerd vrijdag 22 november 2019
De eerste uitzending van Team Nederland #Kunstschaatsen, naar de Tallinn Trophy in de gelijknamige hoofdstad van Estland, was een positieve leerzame ervaring voor zowel schaatsers als coaches. Vijf rijd(st)ers lieten een klassering in de top-10 noteren.

Het was voor het eerst sinds lange tijd dat de KNSB kunstschaats(st)ers als team uitzond naar een internationale ISU-wedstrijd. Vijf junioren en drie senioren reisden samen met hun coaches naar Estland, waar de Tallinn Trophy van 11 – 17 november op het programma stond.

Voor de deelnemers, die vaak al een behoorlijke route in deze individuele sport hebben afgelegd, was het een totaal nieuwe ervaring. Ze vlogen gezamenlijk naar Tallinn, deelden kamers en bereidden zich als team voor op hun wedstrijden. De resultaten waren positief.

Bij de junioren behaalden Lindsay van Zundert (6de), Mikai van Ommeren (8ste) en Dani Loonstra (9de) een klassering in de top-10. Isabella Smit eindigde op een nette 15e plaats. Junior Didier Dijkstra eindigde als 8ste met een puntentotaal van 112.92.

Bij de senioren vrouwen behaalde Niki Wories een 12de plaats (130.57), Kyarha van Tiel eindigde met 122.29 punten op een 15de plaats. Thomas Kennes evenaarde bijna zijn Personal Best en eindigde met 174.38 punten op een vijfde plaats in het totaalklassement.

Een mooi resultaat voor Nederland, dat indruk maakte met het uitzenden van een compleet team naar Tallinn. Het kweken van een teamgevoel is zeker aangewakkerd. Niet alleen door de herkenbare KNSB teamkleding, ook door het Oranjegevoel en de trots om voor je land te mogen uitkomen. Al blijven het individuele prestaties, er werd met elkaar meegeleefd naar en tijdens de wedstrijden.

De volgende uitzending van Team Nederland #Kunstschaatsen is naar de Bavarian Open, van 4 februari t/m 9 februari 2020 in het Duitse Oberstdorf.

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?