Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Michel Mulder krijgt Gouden Speld KNSB bij afscheid in vol Thialf

Gepubliceerd zaterdag 11 januari 2020
Michel Mulder heeft vandaag, bij zijn officiële afscheid van de schaatssport, de Gouden Speld van de KNSB ontvangen uit handen van directeur-bestuurder Herman de Haan. Die roemde niet alleen Mulders prestaties, maar noemde hem ook een uitstekend ambassadeur van de schaatssport en het inlineskaten.

Zwollenaar Mulder (33) is de eerste en enige Nederlandse schaatser die olympisch kampioen op de 500 meter werd. Dat deed hij in Sotsji (2014), waar zijn tweelingbroer Ronald als winnaar van het brons naast hem op het erepodium stond. Het was het hoogtepunt in hun beider schaatscarrières.

Na de laatste KPN NK Afstanden, waarin Michel Mulder zich niet wist te kwalificeren voor de ISU EK en WK Afstanden, kondigde hij zijn afscheid als topsporter aan. Dat doet hij met een indrukwekkende erelijst. Mulder werd onder meer twee keer wereldkampioen sprint en won ook twee keer zilver op de WK Afstanden (500 meter). Ook als inlineskater verzamelde hij een grote hoeveelheid medailles, inclusief twee keer goud op de WK (500 meter en aflossing) en een Europese titel (500 meter).

Bij zijn afscheid in een vol Thialf kreeg Michel warme woorden toegesproken door zijn broer Ronald en op het grote scherm werden hoogtepunten uit zijn loopbaan vertoond. Herman de Haan speldde hem zijn KNSB-onderscheiding op, waarna Mulder een ereronde reed over het ijs waarvan hij sinds eind 2013 baanrecordhouder is. Zijn tijd van 34,31 seconden op de 500 meter, een wereldrecord voor laaglandbanen, werd ook vandaag niet verbeterd.

Foto: Huub Snoep

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?