Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Meer leden op de trainingen? Bij de Limmer IJsclub lukt dat!

Gepubliceerd maandag 8 juli 2019
De Limmer IJsclub is de oudste vereniging in Limmen (1895) en behoort tot de grotere ijsclubs in de regio. Er wordt zowel op wedstrijdniveau als recreatief geschaatst door ongeveer 120 trainende leden, waarvan één derde jeugd.

Marco van Tongeren is één van de trainers. Hij omschrijft zijn trainingsgroep als ‘jeugd van 10 tot 50 jaar’. En dat maakt de training meteen ook best lastig. van Tongeren: “We trainen één keer per week op een veldje, het Koekoeksveld in Limmen. Daar staat een garagebox met trainingsmaterialen. Een paar jaar geleden liep het aantal deelnemers (met name de jeugd ) aan de training sterk terug. Soms stond ik voor een groep van 3 tot 5 man… Dat wilden we veranderen, dus hebben we aan de penningmeester budget gevraagd om materialen aan te schaffen. Nu hebben we Bosuballen, Medizinballen en trainingselastieken daar liggen.”

Iedereen op zijn eigen niveau

De nieuwe vorm, waarin de training aangeboden wordt, slaat prima aan bij de leden. “We hebben nu gemiddeld tussen de 20 en 30 man op de training. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. We werken veel in circuitvorm, maar hebben vooral ook heel veel plezier met elkaar. En dat is heel belangrijk: als je geen plezier hebt in de training, dan kun je ook niet presteren.”

Met behulp van een app op zijn mobieltje biedt van Tongeren de training aan. Met een timer stelt hij de tijden in, zodat hij de handen vrij heeft om de deelnemers te ondersteunen.

Variatiemogelijkheden

De aanpak levert de Limmer IJsclub niet alleen veel leukere trainingen op. Van Tongeren: “De training is goed, dat zouden veel meer schaatsers moeten doen! Je pakt je hele lijf mee met de training, alleen maar schaatsen en skeeleren is veel te eenzijdig. Bij deze training kun je ook veel meer variëren, dat is ook heel goed voor het lichaam. En je voorkomt er blessures mee. Maar het belangrijkste voordeel van de trainingsvorm is dat leden van alle niveaus samen met heel veel plezier kunnen trainen!”

Naast de training  op het Koekoeksveld biedt de Limmer IJsclub ook skeelertraining, fietstraining en duintraining aan, onder leiding van een enthousiaste trainersgroep.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?