Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Masterplan 2010-2018

Gepubliceerd woensdag 1 april 2009

Hoogland (KNSB) – Op 26 maart 2009 is het Masterplan 2010-2018 gepresenteerd aan de voorzitters van de GTC’s. Het Masterplan is positief ontvangen door de voorzitters van de GTC’s.

Het Masterplan is gebaseerd op het Talent Herkennings- en OntwikkelingsModel (THOM). THOM heeft als doel om zo vroeg mogelijk talenten te herkennen en ontwikkelen naar (toekomstige) kampioenen. In de talentherkenning en ontwikkeling is onderscheid gemaakt in leeftijd/categorie. Bij de allerjongste rijders ligt het accent op schaatsen en niet specifiek op shorttrack of langebaan.

Wat betekent dit voor het komende seizoen?

Er zal weer een Jong Oranje-ploeg (JO) komen en een Opleidingsploeg (OP) shorttrack. De namen van de rijders zijn bekend gemaakt aan de voorzitters van de GTC’s en er is uitleg gegeven over de wijze waarop de selectie heeft plaatsgevonden. De rijders, die in aanmerking komen voor een plek in JO of de OP, zullen uitgenodigd worden voor een informatieavond op donderdag 16 april a.s.

Jong Oranje zal direct onder de Nationale TrainingsSelectie (NTS) gepositioneerd worden, terwijl de Opleidingsploeg dient als een vangnet, gelijk aan de constructie bij de langebaan. De invulling van beide ploegen kan per jaar wisselen, maar de intentie is langetermijninvestering in de ploegen.

Daarnaast zal er weer een Talentengroep (TLG) komen, waar dit jaar alleen B-junioren inzitten. Deze groep zal minimaal 6 maal per jaar samen komen om te trainen. De samenstelling van de C-junioren groep is nog niet definitief, maar deze groep zal minimaal 4 keer samen komen. De bijeenkomsten van de TLG en C-junioren zullen over het hele land verdeeld plaatsvinden. De SNT-groep van 2008-2009 komt hierdoor te vervallen. De rijders, die uit JO en de OP terugvallen, komen in principe in de gewestelijke selecties terecht.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?