Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Marcel Scheperkamp volgt Arjan Smit op als disciplinemanager Inlineskaten

Gepubliceerd maandag 16 september 2019

Oud-schaatser en -inlineskater Marcel Scheperkamp wordt per 1 oktober disciplinemanager Inlineskaten van de KNSB. Hij volgt Arjan Smit op, die deze functie sinds 2013 heeft vervuld. 

De nieuwe disciplinemanager woont in Hilversum en heeft een ruime ervaring in het schaatsen en inlineskaten. Van 1978 tot 1980 maakte Scheperkamp (60) deel uit van de nationale kernploeg, met onder anderen Hilbert van der Duim en Yep Kramer. De laatste tien jaar is hij als (jeugd)trainer actief, onder meer bij de opleidingsploegen van SkateUnited.

Scheperkamp is als zelfstandig ondernemer ook een actieve sportliefhebber. Naast  schaatsen en inlineskaten doet hij aan mountainbiken, windsurfen, snowboarden, (water)skiën en wielrennen. Ook organiseert hij trainingen, loopclinics en workshops, onder meer over ademhalingstechnieken.

“Wij zijn blij met de komst van Marcel Scheperkamp”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Met zijn ruime ervaring van de sport, zijn enthousiasme en ondernemende karakter zal hij als disciplinemanager in staat zijn bruggen te slaan, partijen met elkaar te verbinden om ook het inlineskaten naar een volgend niveau te helpen.”

Scheperkamp citeert de schrijver Antoine de Saint-Exupéry om zijn eigen aanpak te karakteriseren: “Een doel zonder een plan is slechts een wens.” Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Zoon Merijn, multidisciplinair schaatstalent, tekende recent een contract bij de neoploeg van Jumbo-Visma.

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?