Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB stelt jaarrekening 2017-2018 vast

Gepubliceerd zaterdag 24 november 2018

De Ledenraad van de KNSB heeft vandaag de jaarrekening en het jaarverslag van 2017-2018 unaniem vastgesteld. De schaatsbond sloot het voorbije boekjaar af met een overschot van 149.000 euro. Dat geld wordt toegevoegd aan de reserves, die nu 1,55 miljoen groot zijn.

Het is voor het eerst sinds jaren dat de KNSB weer zwarte cijfers schrijft. De Ledenraad is zeer tevreden over de huidige financiële koers. Er werd zelfs gesproken over een ‘Utrechtse lente’ en de eerste kwartaalrapportage van 2018-2019 oogstte applaus.

De bond heeft zijn financiële zaken op orde, voor het nieuwe boekjaar (2018-2019) is een overschot van 473.000 euro begroot. Ook dat geld zal worden bestemd om het weerstandsvermogen te versterken.

Een belangrijke reden waarom de KNSB financieel weer gezond is, is dat het voorbije jaar enkele nieuwe sponsorcontracten zijn afgesloten. Het gaat dan met name om Daikin, Trachitol en Rabobank. De nieuwe partnerships betekenen wel dat van de KNSB extra inspanningen worden gevraagd voor de activatie. “Moderne sportsponsoring is het leveren van maatwerk en dat vraagt om een intensieve samenwerking van partner en sportbond”, benadrukte Jeroen Kraaij, manager commercie (foto rechts).

De Ledenraad, die in Utrecht voor de 28stekeer bijeenkwam, kreeg van het managementteam een heldere inkijk in de financiële bedrijfsvoering. Dit als toelichting op de reeds door de accountant goedgekeurde jaarrekening. Voor het eerst is het jaarverslag van de KNSB geheel in infografieken opgesteld. De Ledenraad kreeg dat verslag in gedrukte vorm uitgereikt, een digitale versie is hier te vinden.

 

Tot slot werd in de Ledenraad afscheid genomen van Johannes de Vries, die namens het gewest Friesland vanaf het begin in de Ledenraad zitting had, en Jan Grundlehner, die  jarenlang voorzitter was van de Reglementencommissie.

Johannes de Vries

Jan Grundlehner (rechts) en Pieter de Kroon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?