Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB stelt Jaarplan en Begroting voor 2018-2019 vast

Gepubliceerd zondag 3 juni 2018

De Ledenraad van de KNSB heeft zaterdag 2 juni in Utrecht het Jaarplan en de Begroting van de KNSB voor 2018-2019 vastgesteld. Voor het eerst sinds jaren wordt weer positief resultaat verwacht, van ruim 470.000 euro.

Jaarplan 2018-19

Het Jaarplan 2018-2019 is tot stand gekomen na intensief overleg met alle stakeholders binnen het schaatsen. De afgelopen maanden is met hen een brede dialoog gevoerd over de kerntaken van de KNSB. In het Jaarplan 2018-19, dat door de Ledenraad unaniem werd vastgesteld, staan alle doelstellingen en activiteiten op hoofdlijnen beschreven.

In dat plan heeft de KNSB ook vier speerpunten benoemd. 1. Ieder kind in Nederland de kans geven om te ervaren wat schaatsen op ijs is. 2. De internationale positie van onze topschaatsers verder uitbouwen, mede door verdere professionalisering van talentherkenning en –ontwikkeling. 3. Schaatsliefhebbers blijven aantrekken door nieuwe ontwikkelingen te omarmen en stimuleren. 4. Commerciële waarde van de schaatssport in Nederland optimaliseren en effectief aanwenden.

Begroting 2018-19

Hoe de plannen voor het nieuwe seizoen worden gefinancierd staat beschreven in de Begroting 2018-2019, die eveneens door de Ledenraad is vastgesteld. Voor het eerst sinds 2013-2014 presenteert de KNSB een begroting met een substantieel positief resultaat. Het begrote overschot van € 473.000 wordt gebruikt om het weerstandvermogen te versterken. Dat vermogen zal dan stijgen naar 1,9 miljoen euro; in de komende jaren moet het verder groeien naar (minimaal) 3 miljoen euro.

Met de begroting is invulling gegeven aan de opdracht van de Ledenraad om ruim 1 miljoen euro te besparen op de kosten. Dat besluit was genomen op advies van de Expertgroep Duurzame Inrichting Schaatssport. Het pakket maatregelen dat nodig was om de bezuiniging te realiseren, is vooraf besproken met vele stakeholders binnen de schaatssport. Een substantieel deel van de besparingen wordt gerealiseerd op het bondsbureau, maar ook andere geledingen binnen het schaatsen zullen de pijn van bezuinigingen ervaren.

De totale opbrengsten komen in het boekjaar 2018-2019 uit op € 11,2 miljoen euro. Dat is 1 miljoen euro minder dan in het afgelopen jaar. De uitgaven zijn begroot op € 10,7 miljoen. Dat betekent een daling van 1,5 miljoen euro ten opzichte van het boekjaar 2017-2018. De kosten zijn robuust begroot met de ‘hand op de knip’, waardoor het risico op tegenvallers beperkt is. De Ledenraad stelde de begroting unaniem vast, met een applaus voor directeur-bestuurder Piet Geurts.

Blijk van erkenning

De Ledenraad nam zaterdag afscheid van twee leden: Elma de Vries, die vanuit  Atletenvereniging zal worden opgevolgd door Erik-Jan Kooiman, en Wouter den Dulk, die vanuit het Gewest Noord-Brabant-Limburg-Zeeland vele jaren een gewaardeerd lid was van de Ledenraad. Ook vanwege zijn vele andere verdiensten voor de schaatssport werd hij bij zijn afscheid onderscheiden met de Blijk van Erkenning van de KNSB. Het bijbehorende bronzen beeldje komt directeur-bestuurder Piet Geurts hem spoedig thuis in Geleen bezorgen.

Geurts zelf, aan wiens interim-jaar binnenkort een eind komt, was ook voor het laatst bij de Ledenraad present. Hij wordt per 1 juli opgevolgd door Herman de Haan. Tot slot zwaaide de Ledenraad ook Arie Koops uit. Na twaalf jaar als technisch directeur bij de KNSB te hebben gewerkt, neemt Koops per 1 juli afscheid. Hij wordt opgevolgd door Remy de Wit.

 

Foto: Wouter den Dulk neemt afscheid van de Ledenraad en krijgt van de KNSB de Blijk van Erkenning.

 

 

 

 

Meer nieuws

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?