Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Toerschaatsen
‹ terug

KPN NK Allround & Sprint

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2013

Op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion van Amsterdam wordt vrijdag 28 februari, zaterdag 1 maart en zondag 2 maart 2014 het KPN NK Allround & Sprint verreden. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zullen grotendeels in de avond verreden worden.

Tijdens het gecombineerde KPN NK Allround & Sprint op De Coolste Baan van Nederland verschijnen onder meer de Olympische deelnemers uit Sotsji aan de start. Het gekozen programma biedt op alle dagen spektakel en op alle dagen worden er winnaars gepresenteerd. Op vrijdagavond komen zowel bij de vrouwen als de mannen alle vaderlandse schaatstoppers aan de start. Aan het eind van de avond is de huldiging van de Olympische medaillewinnaars. Op zaterdagavond is er eveneens een gecombineerd sprint- en allround programma en zullen aan het eind van de avond de Nederlandse kampioenen sprint bekend zijn. De zondag staat in het teken van het allrounden.

De NOS zal op alle drie de dagen live verslag doen van deze gecombineerde Nederlandse kampioenschappen. Op vrijdag- en zaterdagavond zelfs prime-time tussen 20.30-22.30 uur.

“De toekomst van de sport en met name de betaalbaarheid is sterk afhankelijk van de promotie van de sport. Als je dan zo’n unieke kans krijgt als deze, waarbij je een gecombineerd KPN NK kan organiseren op een unieke plek en de NOS dat prime time op televisie wil brengen, dan moet je die mogelijkheid met beide handen grijpen”, benadrukt Arie Koops, directeur sport van de KNSB. “Het gekozen format is zorgvuldig met veel partijen afgestemd, waaronder de Atletenvereniging, de merkenteams, initiator House of Sports en de NOS.” Om te besluiten: “We maken ons op voor een prachtig schaatsfeest.”

“Dit KPN NK moet, vijf dagen na de Spelen, een schaatsfeest worden. Met het wedstrijdprogramma op vrijdag- en zaterdagavond zal het unieke decor van het Olympisch Stadion en De Coolste Baan maximaal tot zijn recht komen en bieden wij het publiek een bijzonder avondje uit aan. Op vrijdagavond gaan we bovendien de medaillewinnaars van Sotsji een mooi eerbetoon geven. Op de Schaatsbaan in het Olympisch Stadion. Passender kan het niet. Ik ben blij dat we in overleg met alle betrokken partijen tot deze programmering zijn gekomen”, aldus Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur House of Sports en met Rintje Ritsma initiator van De Coolste Baan van Nederland.

Voorlopig wedstrijdprogramma KPN NK Allround & Sprint
Vrijdag 28 februari
17.50-23.00 uur: 1e 500 meter sprint dames/heren; 500 meter allround dames/heren; 1e 1000 meter sprint dames/heren. Huldiging Olympische medaillewinnaars.
Zaterdag 1 maart
13.00-15.10 uur: 3000 meter allround dames (eerste 6 paren); 5000 meter allround heren (eerste 6 paren).
16.45-23.00 uur: 2e 500 meter sprint dames/heren; 3000 meter allround dames (laatste 6 paren); 5000 meter allround heren (laatste 6 paren); 2e 1000 meter sprint dames/heren. Huldiging sprintkampioenen.
Zondag 2 maart
12.00-17.45 uur: 1500 meter allround dames/heren; 5000 meter allround dames; 10000 meter allround heren. Huldiging allroundkampioenen.

Over de Coolste Baan van Nederland

Van 1 februari t/m 2 maart 2014 wordt het Olympisch Stadion omgetoverd tot “De Coolste Baan van Nederland”. De Coolste Baan van Nederland wordt georganiseerd door House of Sports en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor KPN, TVM verzekeringen, EY, HAK, Univé, Van Dobben, Lotto en de mediapartners CBvNL, Telegraaf, Radio 538 en Interbest Snelwegreclame. Er komt een unieke schaatssfeer waar vier weken lang jong en oud zelf de schaatsen kunnen onderbinden met als afsluiting het KPN NK Allround & Sprint.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.coolstebaanvannederland.nl

Heb je gevonden wat je zocht?