Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kom in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen

Gepubliceerd maandag 10 juli 2017

De gemeente maakt het lokale sportbeleid en geeft in verhouding tot de rijksoverheid veel meer uit aan sport (130 miljoen van het rijk tegenover 1,2 miljard van alle gemeenten samen). Een goede relatie tussen de gemeente, lokale politieke partijen en sportclubs kan alle partijen dus veel opleveren. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht is dit een mooie kans om sport in de verschillende gemeenten op de politieke agenda te zetten.

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar politieke partijen schrijven nú al hun verkiezingsprogramma’s. Dé gelegenheid om sport een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma’s, maar ook om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een prominente plek voor sport op de lokale politieke agenda te houden. Sportclubs, sportbonden en NOC*NSF kunnen dit samen realiseren, waarbij vooral de clubs de lokale politiek kunnen inspireren met de kracht van sport.

Meld je aan bij de KNSB
Het is nu dus het moment om als vereniging met de politiek in gesprek te gaan. De KNSB ondersteunt verenigingen met advies over dit soort zaken. Meld je aan via [email protected] en vertel ons wat er speelt. We nemen contact met je op voor advies.

Meer achtergrondinformatie?
Lees het uitgebreide artikel met uitgewerkte vervolgstappen waarin de kansen voor verenigingsbestuurders worden besproken en handvatten worden geboden.

 

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?