Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB vraagt showcase nieuw schaatsevent aan bij ISU (‘Dutch Icederby Grand Prix’ in GelreDome brengt shorttrack en langebaan samen)

Gepubliceerd vrijdag 20 mei 2016

De KNSB heeft bij de internationale schaatsunie ISU een aanvraag ingediend om op 24, 25 en 26 maart 2017 in het GelreDome in Arnhem een schaatsevent met een nieuw format te organiseren dat als showcase fungeert voor vernieuwing in de schaatssport. In samenwerking met de KNSB zal Icederby Int’l co. of Korea de organisatie van dit evenement op zich nemen. Icederby Int’l heeft contracten afgesloten met de KNSB en met het GelreDome.

Icederby Int’l vindt het net als de KNSB belangrijk om samenwerkingsverbanden te creëren om de schaatsport wereldwijd te promoten en te innoveren. De KNSB heeft daarom gekozen voor een partnership met Icederby Int’l. In deze showcase gaat het om een nieuw wedstrijdformat. Tijdens deze zogenoemde ’Dutch Icederby Grand Prix’ staan races centraal, waarbij shorttrack en langebaan worden gecombineerd. Voor het eerst zullen kampioenen in het langebaanschaatsen en shorttrack het tegen elkaar opnemen- in korte Mass Start- en Mixed Team Races- op een 220 meter-baan. Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en talenten uit beide disciplines zullen worden uitgenodigd. De races worden gecombineerd met spectaculair entertainment programma voor jong en oud. Het gaat om een non-betting event, er wordt niet gegokt. De regels van de ISU worden in acht genomen.

Een prachtige try-out

Roel Dekker, voorzitter KNSB: “De KNSB is blij dat een partij als Icederby Int’l dit evenement samen met ons wil gaan organiseren. We zien deze showcase waarbij de beste langebaanschaatsers en shorttrackers het in korte Mass Start- en Mixed Team Races op een 220 meter-baan tegen elkaar gaan opnemen en dat alles gecombineerd met spectaculair entertainment, als een prachtige try-out. Als KNSB zijn we ervan overtuigd dat het de ontwikkeling van de schaatssport een grote impuls kan geven. Dit wedstrijdformat zullen we ook zeker met de ISU en andere partijen gaan evalueren met oog op de toekomst.”

Mr. Do Jung Hyun President CEO Icederby Int’l: “We zijn heel blij dat de KNSB en Icederby de handen ineen slaan om een nieuw en innovatief evenement, de Dutch Icederby Grand Prix, te realiseren. Het vooruitstrevende programma van de Dutch Icederby Grand Prix combineert unieke Mass Start wedstrijden met spectaculaire entertainment voor jong en oud. Dit zogenaamde ’sportainmentpakket’ zal niet alleen schaatsliefhebbers trekken, maar ook mensen die op zoek zijn naar nieuwe en innovatieve entertainment, een nieuwe beleving. Icederby is ervan overtuigd dat wie alleen voor de entertainment naar het evenement komt, naar huis gaat als schaatsfan.
De missie van Icederby is om nieuwe mogelijkheden voor schaatsers, coaches en officials te faciliteren, waarbij ze op veilige wijze hun beroep kunnen uitoefenen buiten de traditionele wedstrijdformats. Icederby is momenteel niet in staat om deze missie zelfstandig te realiseren, maar de KNSB, de oudste en succesvolste organisatie ter wereld binnen het hardrijden op de schaats, heeft de missie en visie van Icederby omarmt en dit zal in ieders voordeel zijn. Het prachtige en innovatieve GelreDome in Arnhem vormt het perfecte decor voor de eerste Dutch Icederby Grand Prix.”

GelreDome geknipt voor dit evenement

Hèrald van de Bunt, directeur GelreDome: “Wij zijn er trots op dit vernieuwende evenement te mogen ontvangen in GelreDome. Naast onze bekendheid als locatie van bijvoorbeeld optredens als Justin Bieber, AC/DC en het afscheidsconcert van Normaal, zet het onze locatie nog beter op de kaart als het gaat om sports-entertainment. Zowel voor GelreDome als de stad Arnhem is dit een mooie gelegenheid te laten zien dat wij organisatoren van (sport)evenementen veel te bieden hebben.”

Vernieuwing belangrijk

Olivier Smit, commercieel directeur KNSB: “Vernieuwing is belangrijk voor de toekomst van de schaatssport. Onze visie hierbij is dat we een totaalbeleving willen creëren voor de sporter, de fan, media, sponsoren en andere partners in de schaatssport. Hiertoe gaan we samenwerkingsverbanden aan die innovatie mogelijk maken en ontwikkelen we nieuwe verdienmodellen. Zo hebben we met House of Sports en TIG Sports nieuwe concepten neergezet voor het KPN NK Allround en Sprint op De Coolste Baan van Nederland en voor internationale shorttrack events. Die lijn willen we voortzetten met het WK Shorttrack in Ahoy 2017, het WK Allround in Amsterdam 2018 en met de Dutch Icederby Grand Prix in GelreDome, waarbij het om een totaal nieuw wedstrijdformat gaat. We verwachten ook met de Grand Prix een spectaculair nieuw evenement voor schaatsers en fans neer te zetten.”

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?