Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB verstrekt Jumbo-Visma licentie voor Opleidingsploeg  

Gepubliceerd zaterdag 15 juni 2019

De KNSB heeft Team Jumbo-Visma een licentie verstrekt voor zijn opleidingsploeg, die komende winter voor het eerst op het ijs zal staan. De licentie is geldig voor één jaar. Tijdens het seizoen 2019-2020 zal de KNSB samen met topteams en andere stakeholders werken aan een structurele licentie voor teams met neo-senioren.

Begin vorige maand maakte Jumbo-Visma bekend dat het een eigen opleidingsploeg met vier jonge schaatsers begon. In een vroeg stadium is hierover reeds contact gezocht met de KNSB. “Wij hebben dit als positief ervaren”, zegt technisch directeur van de KNSB Remy de Wit. “Het sluit aan bij ons initiatief om voor de neo-senioren een goede plek te vinden in de opleidingspiramide.”

Jumbo-Visma is het eerste topteam dat zo’n ploeg voor neo-senioren heeft opgezet. De KNSB juicht het initiatief toe, omdat je hiermee kunt voorkomen dat met name laatbloeiers voortijdig afhaken en voor de schaatssport verloren gaan. De schaatsbond is er wel bij gebaat om rechten en plichten van die neo-teams goed vast te leggen. Dat is nu gebeurd in de speciale Neo-licentie, die geldig is voor het komende seizoen (2019-2020).

De belangrijkste bepalingen in die licentie zijn dat de ploeg bestemd is voor rijders in de leeftijd van 19 t/m 22 jaar. Een ploeg moet een hoofdcoach hebben die minimaal het diploma ST-4 bezit. Ze moet  daarnaast beschikken over paramedische ondersteuning: sportarts, voedingsexpert en fysiotherapeut. Het team heeft minimaal vier en maximaal zes rijders.

“Op die manier weten wij zeker dat ook deze sporters terechtkomen in een professionele omgeving, waar zij alle kansen hebben zich optimaal te ontwikkelen”, zegt De Wit. Vooralsnog zijn geen andere aanvragen voor neo-teams ingediend. Als dat wel gebeurt, zullen de initiatiefnemers op eenzelfde wijze worden behandeld als Jumbo-Visma. De Wit: “Iedereen weet nu waar hij aan toe is.”

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?