Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB verspreidt vijftig Schoolschaatsboxen voor ‘de leukste schaatsles’

Gepubliceerd vrijdag 29 november 2019
De KNSB heeft samen met partner Trachitol een Schoolschaatsbox ontwikkeld. Deze kunststof kist bevat diverse materialen waarmee (gym)docenten en schaatsinstructeurs ‘de leukste schaatsles’ kunnen aanbieden aan kinderen t/m 12 jaar oud.

Met het materiaal kunnen de kinderen die komen schoolschaatsen in een uur tijd aan de hand van vier schaatsspellen leren schaatsen, onder meer door een Elfstedenparcours met stempelkaarten. Het plezier staat voorop. De KNSB wil hiermee schaatslessen bevorderen. Spelenderwijs maken kinderen op laagdrempelige wijze kennis met de schaatssport.

Na afloop krijgt de docent een set diploma’s met stift mee om de namen van de kinderen op te schrijven. Ook ontvangen alle kinderen een brief mee naar huis voor hun ouders/verzorgers met informatie over de schoolschaatsles van hun kind.

Dit past geheel in IJSTIJD!, het jeugdschaatsplan van de KNSB dat in deze vorm zijn tweede seizoen is ingegaan. Bij dit programma zijn veel partijen aangesloten, waaronder
vijftig tijdelijke ijsbanen die rond Kerstmis in stads- en dorpscentra liggen en een selectie van permanente kunstijsbanen. Al deze ijsbanen krijgen de box uitgereikt.

Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander. Ieder kind leert
fietsen, zwemmen en… schaatsen. IJSTIJD! is bedoeld om, nu natuurijs schaarser wordt, meer kinderen vaker te laten schaatsen. Trachitol draagt daar graag zijn steentje aan bij, omdat de sponsor de schaatskoorts in Nederland wil bevorderen.

Het is de bedoeling dat op de tijdelijke én permanente kunstijsbanen deze winter weer 250.000 kinderen schoolschaatsen. Dankzij IJSTIJD! kunnen kinderen na het schoolschaatsen nog een keer gratis of met korting een bezoek brengen aan een ijsbaan dichtbij huis.

Op onderstaande video kun je zien hoe kinderen plezier beleven tijdens zo’n schoolschaatsles. Meer informatie voor scholen is te vinden op schaatsen.nl/scholen.

Meer nieuws

Frâns Bakker (82) overleden, drijvende kracht OC Thialf aan begin deze eeuw

Wat kun je als vereniging doen bij hoge temperaturen?

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?