Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB tekent overeenkomst met Zuid-Koreaanse schaatsbond in bijzijn van koningspaar

Gepubliceerd maandag 3 november 2014

SEOUL – De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) wil samenwerkingsverbanden tot stand brengen die de schaatssport verder brengen. Het bouwen aan een internationaal netwerk is belangrijk voor het waarmaken van de ambities van de bond en het schaatsen in Nederland. De KNSB is daarom een partnership aangegaan met de Zuid-Koreaanse Schaatsbond (KSU) op het gebied van topsport, organisatie, bedrijfsleven en wetenschap. Het partnership is vastgelegd in het Memorandum of Understanding genaamd ‘A joint road to PyeongChang 2018’ welke loopt tot en met de Olympische Winterspelen in 2018.

Vannacht is tijdens de grootschalige Nederlandse economische handelsmissie naar Zuid-Korea op het presidentiële paleis in Seoul een overeenkomst ondertekend tussen beide schaatsbonden. Dit gebeurde in het bijzijn van de Koreaanse president Park Geun-hye en Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, die aan deze handelsmissie tevens een staatsbezoek hebben gekoppeld.

Kennis en expertise uitwisselen

Zowel de KNSB als de Zuid-Koreaanse schaatsbond willen op weg naar de Winterspelen in PyeongChang 2018 kennis en expertise uitwisselen op het gebied van topsport, organisatie, bedrijfsleven en wetenschap. In de aanloop naar dit samenwerkingsverband trainden leden van het regionale talentcentrum (RTC) shorttrack uit Dordrecht in september al onder leiding van de Zuid-Koreaan Kim Yong Sung. Koreaanse langebaantalenten zullen op hun beurt later dit seizoen enkele weken meedraaien bij de Jong Oranje-ploeg van trainer Jeroen van der Lee. Ook zal de Nationale Shorttrackselectie van Jeroen Otter naar Zuid-Korea afreizen.

Daarnaast zullen beide bonden activiteiten ondernemen om Nederlandse en Koreaanse bedrijven te interesseren voor de schaatssport. De KSU en KNSB verwachten dat bijvoorbeeld diverse evenementen als platform kunnen dienen om het Koreaanse en Nederlandse bedrijfsleven dichterbij elkaar te brengen. Zo organiseren beide landen een WK shorttrack (KSU in 2016 en KNSB in 2017) en vinden de Olympische Winterspelen plaats in Zuid-Korea in 2018.

Toegevoegde waarde voor beide landen

Paul Sanders, algemeen directeur KNSB: “Deze samenwerking heeft toegevoegde waarde voor beide landen. De Zuid-Koreaanse bond wil leren van ons als traditioneel langebaanland. De KNSB wil kennis opdoen op het gebied van shorttrack, waar Zuid-Korea zeer groot in is. Ook is het belangrijk om vooruit te kijken en in te spelen op de topsportmomenten die komen gaan, zoals de Olympische Spelen in PyeongChang in Zuid-Korea in 2018.”

Om te vervolgen: “Naast het sporttechnische aspect is het belangrijk om de toekomst van de schaatssport te borgen met een vernieuwende blik die past bij de toekomst van sportsponsoring. We willen elkaars bedrijfsleven inspireren om samen de schaatssport te versterken en ambities waar te maken. En daar is deze Nederlandse handelsmissie naar Zuid-Korea een goed voorbeeld van.”

”Deze samenwerking biedt een prachtige kans om elkaars kennis te delen en zal zeker een win-win effect opleveren”, meent KSU-voorzitter Jaeyoul Kim. ”Na de recente aanstelling van Erik Bouwman als bondscoach zal de KSU zijn teams zo goed mogelijk ondersteunen, zodat de nationale ploeg straks optimaal kan presteren in PyeongChang”, voegt de preses toe.

Foto rechts: In het bijzijn van Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en de Zuid-Koreaanse president Geun-Hye Park tekenen Paul Sanders (algemeen directeur KNSB) en Jaeyoul Kim (president van de Zuid-Koreaanse schaatsbond) een samenwerkingsverband dat is vastgelegd in ‘A joint road to PyeongChang 2018’.

KNSB_ZuidKorea1

KNSB-directeur Paul Sanders en Jaeyoul Kim (president van de Zuid-Koreaanse schaatsbond) elkaar de hand. Op de achtergrond een applaudiserende Koning Willem-Alexander.
Foto’s: Robin Utrecht

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?