Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB tekent contract voor drie jaar wedstrijden op natuurijs in Zweeds Luleå

Gepubliceerd zaterdag 21 oktober 2017

Het marathonpeloton gaat ook de komende drie winters voor schaatswedstrijden op natuurijs naar het Zweedse Lulea. De KNSB heeft vandaag een driejarige overeenkomst gesloten met Bram Smallenbroek, organisator van de wedstrijden in Luleå.

 

Afgelopen winter was Luleå, havenstadje aan de Botnische Golf, voor het eerst het toneel van een natuurijswedstrijd. In barre omstandigheden, met opvallende veel publiek, kwamen Simon Schouten en Carla Zielman als heroïsche winnaars over de streep. Dit avontuur in het staartje van Zweeds Lapland is alle betrokkenen zo goed bevallen dat het een vervolg krijgt.

Komende winter staan zelfs drie wedstrijden op het zeeijs van Luleå gepland: op 22, 24 en 25 februari. Op die laatste dag is de finale van de KPN Grand Prix, het klassement dat al op 31 januari begint met de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Ook daar wordt komende winter weer volop geschaatst.

Het driejarig contract tussen de KNSB en de Luleå-organisatie werd ondertekend bij de start van de competitie om de KPN Marathon Cup, op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Arie Koops, technisch directeur, tekende namens de KNSB, Smallenbroek namen de organisatie. Niklas Nordström, burgemeester van Lulea was hierbij aanwezig. “Wij hebben elke winter natuurijs en zijn trots dat we weer gastheer mogen zijn van het marathonpeloton”, aldus Nordström.

“Ik ben heel erg blij met deze driejarige overeenkomst”, zegt organisator Smallenbroek. “Hier spreekt vertrouwen uit. Wij zullen er alles aan doen om de komende jaren weer een mooi evenement neer te zetten, in een decor waar het marathonschaatsen in al zijn puurheid volledig tot zijn recht komt.”

Ook Willem Hut, competitieleider Marathon KNSB, is verheugd over de samenwerking. “De wedstrijden in Luleå zijn een aanwinst is voor onze kalender.”

 

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?