Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Jaarbericht 2016-2017

Gepubliceerd vrijdag 5 januari 2018

Samen met onze partners zijn er in het seizoen 2016-2017 mooie resultaten geboekt ten aanzien van het behalen van sportieve prestaties en het vergroten van het plezier in de schaats- en skatesport.

Denk bijvoorbeeld aan het KPN WK Shorttrack in maart 2017 in Ahoy; een weergaloos succes voor de atleten, hun coaches en begeleiders en voor de KNSB als platform voor sportactivatie, fanbeleving en sportplezier. Ook IJSTIJD! heeft voor veel schaatsplezier gezorgd. Op maar liefst zeventig ijsbanen op pleinen in verschillende steden in heel Nederland hebben zo’n 800.000 mensen geschaatst. In januari was er zelfs voldoende nachtvorst zodat enkele schaatsclubs hun ijsbaan konden openen. ‘Schaatsen op natuurijs’ is op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst.

Het afgelopen seizoen hebben weer honderden vrijwilligers deelgenomen aan de trainersopleidingen, de juryopleidingen en eendaagse cursussen van de KNSB. Het meerjarenopleidingsplan van de KNSB is geïntegreerd in de opleidingen voor trainers en coaches. Het meerjarenopleidingsplan biedt een gestructureerde, eenduidige en inzichtelijke opleidingsweg met handvatten voor alle trainers en coaches om talentvolle sporters (langebaan schaatsers, shorttrackers, inline-skaters en kunstrijders) te stimuleren en helpen ontwikkelen naar de top.
Per 1 oktober 2016 is het nieuwe bestuursmodel 2016 van start gegaan. De rollen van Ledenraad, Algemeen Bestuur en Directeur zijn gewijzigd naar Ledenraad, Raad van Toezicht en Directeur-bestuurder.

Net als bij veel andere sporten heeft de schaatssport te maken met structureel teruglopende inkomsten. De KNSB wil een gezonde financiële basis creëren voor de toekomst van de schaatssport. Daartoe is in dit boekjaar een verlaging van het kostenniveau gerealiseerd van 0,6 miljoen euro, onder andere door verdere personeelsreductie op het Bondsbureau.

Het is van groot belang dat samen gewerkt wordt aan een duurzame inrichting van de schaatssport. Tijdens de Ledenraad van de KNSB in december 2016 is besloten dat de nieuwe inrichting van de schaatssport in een proces met alle betrokkenen wordt opgestart.
Zonder de vele vrijwilligers zou het onmogelijk zijn geweest al onze plannen ten uitvoer te brengen. De KNSB wil alle vrijwilligers en verenigingen die zich inzetten voor het schaatsen en inline-skaten bedanken.

De KNSB wil dat Nederland het beste schaatsland van de wereld blijft en dat heel Nederland kan blijven genieten van al het moois dat de schaats- en skatesport te bieden heeft. Daarom is de KNSB volop in beweging en zijn er ook in 2016-2017 veel zaken gerealiseerd. Een overzicht van de activiteiten in het afgelopen jaar kunt u lezen in dit jaarbericht.

Wij kijken uit naar een mooi Olympisch seizoen!
Piet Geurts, Directeur-bestuurder

Lees hier het jaarbericht

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?