Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB is aangesloten bij het Instituut Sportrechtspraak

Gepubliceerd maandag 5 februari 2018

De KNSB is definitief aangesloten bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR). De Ledenraad van de KNSB heeft hiertoe vandaag (5 februari 2018) de benodigde statutenwijziging vastgesteld. Het ISR zal vanaf heden de tuchtzaken over doping, seksuele intimidatie en matchfixing behandelen.

Het ISR, waarbij 57 sportorganisaties zijn aangesloten, heeft veel expertise opgebouwd op dit gebied. De geschillenbehandeling door het ISR leidt tot een wijziging in de reguliere bondsrechtspraak binnen de KNSB.

De bondsrechtspraak in zaken die sporttak-gerelateerd zijn (zoals diskwalificaties, protesten, bezwaren) blijft ongewijzigd. Geschillen en thema’s die de sport overstijgen (zoals doping, matchfixing en seksuele intimidatie) zullen voortaan door het ISR behandeld worden. Deze zaken zijn complexer van aard, wat vraagt om verdere professionalisering van de tuchtrechtspraak.

Voor algemene tuchtzaken en geschillenbeslechting zijn processen minder complex en kwetsbaar. Deze thema’s blijven vallen onder de eigen Tuchtcommissie en de  Geschillencommissie/Commissie van Beroep van de KNSB.

De aansluiting bij het ISR is nu vastgelegd in de statuten van de KNSB, waarmee de tuchtrechtspraak via het ISR op deze drie onderdelen van kracht wordt voor alle leden van de bond. De overeenkomst tussen de KNSB en het ISR gaat in op 5 februari 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?