Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en vijf andere sportbonden zoeken saltotoppers

Gepubliceerd donderdag 22 augustus 2019

KNSB zoekt samen met vijf andere sportbonden en het Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid (CTO Zuid) acrobaten en gymnastische enthousiastelingen. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar die graag salto’s maken kunnen kennis maken met deze gymnastische sporten.

Karen Venhuizen, disciplinemanager kunstrijden bij KNSB, licht toe: ‘Acrobatische sporten worden steeds populairder, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd. Het is een mooie ontwikkeling dat zes sportbonden met elkaar samenwerken om nieuw talent te vinden. We zoeken kinderen die het leuk vinden om salto’s, pirouettes en sprongen maken en zich hierin willen ontwikkelen. Binnen, buiten, op de schaats, op de fiets, op een trampoline, in het zwembad, noem maar op. We willen de kinderen laten kennismaken met de gymnastische sporten kunstrijden, freerunnen, BMX freestyle, schoonspringen, trampolinespringen en turnen’.

Programma
Kinderen kunnen zich aanmelden voor één of meerdere van de zes clinics. Daarnaast krijgen ze een informatiebijeenkomst en een algemene fysieke test aangeboden. Aan de hand hiervan wordt er per individueel kind gekeken naar de resultaten en het mogelijke vervolgtraject binnen een vereniging of regionaal trainingscentrum.

Partners
SaltoToppers is een samenwerking tussen KNSB, KNWU, KNGU, KNZB, Urban Sports Performance Centre, InnoSportLab ’s-Hertogenbosch en CTO Zuid, onderdeel van BrabantSport en dé plek waar Brabantse topsporters zich ontwikkelen en waar jonge talenten via speciale instroomprogramma’s op hoog niveau worden begeleid.

Kijk voor meer informatie op: www.ctozuid.nl/saltotopper/

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?