Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en TIG Sports bezegelen samenwerking

Gepubliceerd maandag 10 september 2012
Sportmarketingbureau uit Amsterdam gaat shorttrack op de kaart zetten


Met het signeren van een contract hebben Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB, en Norbert Chevalier van TIG Sports hun samenwerking voor de komende vier jaar bezegeld. Een en ander vond plaats tijdens de KLM Open in Hilversum, een evenement dat door TIG Sports wordt georganiseerd. Eerder dit jaar organiseerde het sportmarketingbureau uit Amsterdam de succesvolle wereldbeker shorttrack in Dordrecht.

Spetterende lichtshows, opzwepende muziek, spectaculaire races en een vol huis zorgden bij de Shorttrack World Cup in Dordrecht voor veel enthousiasme. “Dordrecht heeft de standaard gezet voor hoe een wereldbeker zou moeten zijn. Dit is precies wat het shorttrack nodig heeft”, oordeelde de Amerikaan Simon Cho, wereldkampioen 500 meter 2011, jongstleden februari. Het neergezette concept willen beide partijen de komende vier jaar uitbouwen.

Daarvoor willen KNSB en TIG Sports grote wedstrijden naar Nederland halen. Het Europees kampioenschap van 2015 is al toegewezen. Mogelijk komt daar een Olympisch kwalificatietoernooi eind 2013 bij en ook het WK van 2017 staat op het verlanglijstje.

Dit seizoen zijn de pijlen gericht op de Nederlandse kampioenschappen shorttrack, begin volgend jaar in Amsterdam. “Het doel is twee dagen een uitverkocht huis”, stelde Niels Markensteijn van TIG Sports bij de shorttrackpresentatie op het KLM Open in Hilversum.

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?