Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en RTC Noord verlengen samenwerking (succesvol talentencentrum voor langebaan)

Gepubliceerd woensdag 16 november 2016

De KNSB heeft de samenwerking met het regionaal talentencentrum (RTC) Noord verlengd. In 2014 was RTC Noord een van de eerste RTC’s die door de KNSB geaccrediteerd werd.

Het langebaanprogramma van RTC Noord met iSkate als aanjager heeft de afgelopen twee jaar haar vruchten afgeworpen. Zo heeft Marcel Bosker inmiddels de stap gemaakt naar een merkenteam (Justlease.nl) en maakten Niek Deelstra, Marwin Talsma en Chris Huizinga vorig seizoen deel uit van de Jong Oranje-ploeg die werd afgevaardigd naar ISU Junior World Cups en het ISU WK Junioren.

Genoemde junioren kunnen zich binnen RTC Noord verder ontwikkelen en mogelijk de stap naar een erkend merkenteam maken. Dit past bij de visie van de KNSB om via een RTC opgeleid te worden voor een merkenteam met als eerste Olympische doel Beijing 2022.

Deelstra, Joost van Dobbenburgh, Huizinga en Talsma zijn door bondscoach Jetske Wiersma al weer uitgenodigd voor de eerste ISU Junior World Cup van dit seizoen, te weten  op 26 en 27 november in Minsk.

Om het opleiden van talenten nog meer body te geven in het Noorden zijn RTC Noord en het gewest Friesland met elkaar in gesprek om meer te gaan samenwerken, zodat de beste talenten uit het ’Noorden’ elkaar beter kunnen maken, gecombineerd met de faciliteiten die er in het Noorden zijn.

Rhian Ket, directeur iSkate: ”iSkate heeft al meer dan tien jaar ervaring met het opleiden en begeleiden van schaatstalent in de regio, zowel op sportief, educatief als persoonlijk vlak. We zijn blij dat de samenwerking met de KNSB wordt verlengd en dat we als erkend RTC Noord de opleiding van de beste talenten van Noord-Nederland verder kunnen ontwikkelen.”

Remmelt Eldering, trainer RTC Noord: ”De schaatsers van het RTC Noord laten dagelijks zien dat de aanpak van iSkate en de KNSB zijn vruchten afwerpt. Het is mooi dat we talenten een fulltime trainingsprogramma kunnen bieden in de eigen regio. Ik ben daarom trots dat we voort kunnen op de ingeslagen weg.”

Arie Koops, technisch directeur KNSB: ”Het is mooi om te zien hoe talentontwikkeling in de regio Noord zich heeft ontwikkeld. iSkate heeft met veel enthousiasme de opleiding van langebaantalenten in Noord-Nederland opgepakt. Daarnaast heeft CTO Heerenveen ervoor gezorgd dat er een topprogramma staat voor de disciplines inline-skaten en shorttrack. Zo worden talenten uit deze regio’s dicht bij huis een fulltime en multidisciplinair opleidingsprogramma geboden volgens de visie en het opleidingsplan van de KNSB.” 

Voor meer informatie zie https://knsb.nl/algemeen/pers/

– Factsheet regionale talentencentra

– Infographic KNSB talentontwikkeling

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?