Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en Optisport sluiten samenwerkingsovereenkomst

Gepubliceerd maandag 12 oktober 2015

De KNSB en Optisport gaan intensief samenwerken om het aantal mensen dat schaatst de komende jaren te laten stijgen. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Arie Koops, technisch directeur van de KNSB en Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport.

Speerpunten

Nederland houdt van schaatsen. Als het aan de KNSB en Optisport ligt groeit het aantal schaatsers dat de weg naar de schaatsbanen weet te vinden de komende jaren met 10.000 nieuwe schaatsers. Het bestaande en aankomende schaatspubliek op de Optisport ijsbanen in Breda, Hoorn en Dordrecht wordt met ingang van dit winterseizoen actief benaderd met een aantrekkelijk schaatsaanbod.

‘Start to Skate’, een online tool om te leren schaatsen en inline-skaten, is een voorbeeld van een programma waarin de KNSB en Optisport gaan samenwerken. Ook de Schoolschaatspas, Buffelavonden, en schaatsevenementen voor het goede doel zoals Spieren voor Spieren en Schaatsen voor Water maken onderdeel uit van het stimuleringsprogramma. Pieter Clausing verantwoordelijk voor de sportparticipatie bij de KNSB: ‘Schaatsen biedt zoveel plezier aan iedereen van jong tot oud. Als KNSB werken we steeds nauwer samen met sportaccommodaties om nog meer schaats- en skateliefhebbers enthousiast te maken en te houden voor de sport. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking met Optisport.“

Meerwaarde

Bij de ontwikkeling van nieuwe schaatsactiviteiten zoeken de kunstijsbanen de samenwerking op met schaatsverenigingen, gewesten en lokale partners. Dennis van Rijswijk, locatiemanager van de Optisport Sportboulevard Dordrecht: ‘Door het aanbieden van laagdrempelige en interessante schaatsactiviteiten voor jong en oud zijn er voor alle betrokken partijen kansen om de grote groep ongeorganiseerde schaatsers en skaters aan zich te binden.’

Schaatsevents

Komende winter zijn de Optisport ijsbanen ook gastheer voor topsportevenementen, zoals de KPN Marathon Cup op de ijsbanen in Breda en Hoorn en de finalewedstrijd van de World Cup shorttrack van 12 tot en met 14 februari 2016 in de Sportboulevard Dordrecht.

 

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?